Μέσα από το Τζάμι, Τρεις Πράξεις του Χρήστου Μπάρμπα

Μέσα από το Τζάμι, Τρεις Πράξεις του Χρήστου Μπάρμπα

Ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ που θα προβληθεί στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στις 25/06/2021.

Tον Μάιο του 2020 στη διάρκεια του πρώτου lockdown της χώρας, σε ένα γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο, βόρεια της Αθήνας, για δυο μήνες, το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι, έζησαν έναν πρόσθετο και ταυτόχρονο εγκλεισμό αφού σφράγισαν την μονάδα για προληπτικούς λόγους.
Η πράξη ήταν μοναδική σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ίσως και παγκόσμιο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο σκηνοθέτης και ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, έχοντας πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, κατέγραψαν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες αυτού του εγκλεισμού.

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Οι προβολές θα γίνουν σε φυσικούς χώρους και online ενώ στο σύνολό τους τα μικρού και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι 72 (μοιράζονται στα Διεθνή Διαγωνιστικά Μεγάλου Μήκους, Newcomers και Film Forward και στα τμήματα Ανοιχτοί Ορίζοντες του διεθνούς προγράμματος, Πλατφόρμα και Από οθόνη σε Οθόνη).

Πιο αναλυτικά οι ταινίες που εντάσσονται στα τρία διαγωνιστικά τμήματα και στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες θα προβληθούν διαδικτυακά και σε κινηματογραφικές αίθουσες στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδικτυακές θεάσεις της κάθε ταινίας θα είναι διαθέσιμες από την επόμενη μέρα της προβολής της στην αίθουσα και μέχρι το τέλος του Φεστιβάλ ή έως την εξάντληση των θεάσεών τους.

Οι ταινίες που εντάσσονται στα τμήματα Πλατφόρμα και Από οθόνη σε Οθόνη θα προβληθούν αποκλειστικά διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ ή έως την εξάντληση των θεάσεών τους.

Δείτε αναλυτικά όλα τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του 23ου ΦΝΘ εδώ

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Close