10ο Open House Thessaloniki 2022

10ο Open House Thessaloniki 2022

Το OPEN HOUSE, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει πανηγυρικά το σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου 2022, με δια ζώσης ξεναγήσεις σε κτίρια και διαδρομές στην πόλη!

Το ενημερωτικό περίπτερο Open Box λειτουργεί την εβδομάδα πριν το Open House Thessaloniki, σε κεντρικό σημείο της πόλης και δίνει οδηγίες για τη δράση και το πρόγραμμα.

Κύριες Δράσεις, OPEN WALKS και OPEN TOURS

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022:
Όπως καθιερώθηκαν τα τελευταία χρόνια, οι θεματικές διαδρομές του ΟΗΤ μας ξεναγούν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. Φέτος, οι διαδρομές θα γίνουν το ίδιο σαββατοκύριακο με την κύρια δράση, λειτουργώντας συμπληρωματικά στις ξεναγήσεις στα κτίρια.

Οι διαδρομές θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο σημείο εκκίνησης.

Παράλληλες Δράσεις, MADE IN THESSALONIKI

Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2022:
Η παράλληλη δράση που αποκτά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον είναι οι ξεναγήσεις σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας. Η δράση έχει ως στόχο να συστήσει στο κοινό τις παραγωγικές διαδικασίες και τις τεχνικές που ακολουθούνται για τη δημιουργία ενός προϊόντος.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από δημιουργούς-παραγωγούς διαφόρων κλάδων και το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους, να εξερευνήσουν τους χώρους δημιουργίας τους και να κατανοήσουν τη διαδικασία παραγωγής των έργων τους.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο σημείο εκκίνησης.

OPEN SCHOOL
Δευτέρα 21 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022:
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHT απευθύνεται σε σχολεία, σχολές, εκπαιδευτικά τμήματα αλλά και οργανωμένα γκρουπ.

Πρεμιέρα Νοέμβριος 2022:
Η διαδικτυακή παράλληλη δράση Open Office παρουσιάζει αρχιτέκτονες που μας συστήνουν τη δουλειά τους, τον χώρο και τον τρόπο που εργάζονται. Τα βίντεο θα ανέβουν εντός του Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα και στο κανάλι του Open House Thessaloniki στο ΥouTube, όπου και θα παραμείνουν διαθέσιμα.

Διαγωνισμοί στο Open House Thessaloniki:

Σάββατο 26 Νοεμβρίου έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022:
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που διεξάγεται κάθε χρόνο θα αναδείξει τις 3 καλύτερες φωτογραφίες του κοινού.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022:
Το βραβείο κοινού θα αναδείξει την καλύτερη ξενάγηση κτιρίου-διαδρομής.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022:
Ο διαγωνισμός Open your map θα αναδείξει τον αγαπημένο χάρτη επισκεπτών, με σφραγίδες από τα κτίρια που ξεναγήθηκε.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022:
Τέλος και φέτος στο Open House Thessaloniki 2022 δεν θα λείψει το Time to Close Aprty, για να αποχαιρετήσουμε έναν ακόμη Μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να εμπλουτιστεί με παράλληλες δράσεις που θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Αναλυτικό πρόγραμμα για τις διαδρομές, τα κτίρια, τις τοποθεσίες, τους επαγγελματίες και τον χώρο του πάρτυ αναμένονται το επόμενο διάστημα από τους διοργανωτές του 10ου Open House Thessaloniki 2022.

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close