45η Cosmoestetica, η σπουδαιότερη έκθεση αισθητικής στην Ελλάδα, τώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου!

45η Cosmoestetica, η σπουδαιότερη έκθεση αισθητικής στην Ελλάδα, τώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου!

Cosmoestetica: μια Έκθεση με ποιότητα, σεβασμό στους επαγγελματίες της ομορφιάς και με το σημαντικότερο επιμορφωτικό Συνέδριο, με έμφαση στις καινοτομίες και τις εξελίξεις του Κλάδου της Αισθητικής.

Η σημαντικότερη Έκθεση – Συνέδριο στον χώρο της αισθητικής μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, πλέον στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και όπως μας λέει η Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Μ.Κ.Α., η κυρία Ευφροσύνη Μπούτση, η Cosmoestetica συνεχίζει με ένα εξαιρετικό συνεδριακό πρόγραμμα, με κορυφαίους εισηγητές στο είδος τους, το οποίο μάλιστα, ο Π.Σ.Α.Μ.Κ.Α. το προσφέρει σε επαγγελματίες, φοιτητές και σπουδαστές εντελώς δωρεάν.

45η Cosmoestetica, η σπουδαιότερη έκθεση αισθητικής στην Ελλάδα, τώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου!1. 45η Cosmoestetica: ακόμα μεγαλύτερη, με ακόμα σπουδαιότερο συνεδριακό πρόγραμμα. Πόσο σημαντικό είναι για τον Επαγγελματία της αισθητικής, αλλά και τους φοιτητές και σπουδαστές του κλάδου να παρεβρεθούν στη φετινή έκθεση – συνέδριο και γιατί;

Γιατί είναι το μοναδικό πλέον συνέδριο στον χώρο της αισθητικής με αντικείμενο την αισθητική, την κοσμετολογία και το μάρκετινγκ θέματα δηλαδή που αφορούν το επάγγελμα και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο/η επαγγελματίας.

Το πρόγραμμα είναι απολύτως διαθεματικό ενώ οι εισηγητές είναι στο σύνολό τους έγκριτοι επιστήμονες. Η δε έκθεση προσφέρει μια πλήρη εικόνα της αγοράς με προτάσεις για νέα μηχανήματα, καλλυντικά προϊόντα, τεχνικές και υπηρεσίες.

2. Τι ακριβώς σημαίνει ο τίτλος του Συνεδρίου “Αισθητική – Κοσμητολογία: Level up”;

Ο τίτλος θέλει να τονίσει την “άνοδο” της αισθητικής& κοσμετολογίας ως επιστημών σε πανεπιστημιακό, ανώτατο επίπεδο, οπότε ένα επίπεδο υψηλότερο “Level Up”!

3. Βλέποντας τους συμμετέχοντες στην Έκθεση, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για τις κορυφαίες εταιρίες στον χώρο της ομορφιάς. Πόσο σημαντικό είναι να έρθει σε επαφή ο επισκέπτης με την κάθε εταιρία αλλά και ο εκπρόσωπος της εταιρίας με τους πελάτες του ή με δυνητικούς πελάτες;

Εξαιρετικά σημαντικό και για τις δύο πλευρές. Στην ανοιχτή αγορά η προσφορά και η ζήτηση βρίσκονται σε συνεχή διάδραση.

Ο/Η επαγγελματίας αναζητά κάτι οπότε αφενός μπορεί να το βρει γιατί υπάρχει διαθέσιμο αφετέρου η αναζήτηση αυτή οδηγεί τις εταιρείες στην εισαγωγή ενός νέου “προϊόντος” στην ελληνική αγορά ή και στη σύλληψη ενός καινούριου προϊόντος καθώς ανάμεσα στους εκθέτες μας υπάρχουν και ελληνικές κατασκευάστριες εταιρείες με εξαγωγική μάλιστα δραστηριότητα.

Από την άλλη πλευρά επαγγελματίες που θα επισκεφθούν την έκθεση χωρίς κάποια συγκεκριμένη ιδέα κατά νου, μπορούν να συναντηθούν με τους εκθέτες και να βρουν κάτι που θα τους κινήσει το ενδιαφέρον και να ανανεώσουν έτσι ή να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Πρόκειται δηλαδή για μία συνεργασία που τα μέρη της βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση και η διαρκής επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας.

4. Εσείς κυρία Μπούτση ως Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Μ.Κ.Α., για ποια μέχρι τώρα επιτεύγματά σας στον Σύνδεσμο είστε περήφανη και ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Η ενότητα στον κλάδο της αισθητικής – κοσμετολογίας το εμπορικό μέρος, το ακαδημαϊκό μέρος, το συνδικαλιστικό μέρος και σαφώς οι επαγγελματίες αισθητικοί, οι συνάδελφοι που συνερχόμαστε με αφορμή αυτή τη διοργάνωση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα.

Ένας κατακερματισμένος κλάδος είναι σαν ένα πλοίο που βάζει νερά και γι’ αυτό το λόγο διακρίνω σαν επίτευγμα την ενότητα.

Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι πολύ συγκεκριμένοι πρώτα η συνέχεια της αγαστής εσωτερικής συνεργασίας μεταξύ των μελών του συνδέσμου, η αύξηση των μελών και η συνέχεια και διεύρυνση των εξωτερικών συνεργασιών του Συνδέσμου με το Πανεπιστήμιο, τα συνδικαλιστικά όργανα των αισθητικών και άλλων συναφών οργανώσεων όπως ο ΠΣΒΑΚ.

Τα επιτεύγματα αποτελούν τους καρπούς συλλογικής θέλησης και προσπάθειας στη ίδια λογική οι στόχοι είναι επίσης συλλογικοί πέραν από προσωπική μου επιθυμία.

5. Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που θα δίνατε σε έναν φοιτητή – σπουδαστή της ομορφιάς που βάζει τώρα τις βάσεις για να ξεκινήσει την καριέρα του;

Έχοντας διδάξει η ίδια σε ΕΠΑΛ γνωρίζω πως ο κλάδος της ομορφιάς συχνά εκλύει μαθητές-τριες / φοιτητές-τριες/ σπουδαστές-στριες για επιφανειακότερους πιο «όμορφους» λόγους και θα ήθελα να τους θυμίσω να αξιοποιήσουν ουσιαστικά τις σπουδές και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, με άξονες τις επιστήμες που συνθέτουν τα προγράμματα σπουδών τους.

Να μην πιαστούν ποτέ «αδιάβαστοι-ες» από τους μελλοντικούς πελάτες και πελάτισσες!
Αυτό ξεχωρίζει τους πραγματικούς επαγγελματίες γιατί με σεβασμό στον άνθρωπο που εξυπηρετούν και στην επιθυμία τους για εξέλιξη παρακολουθούν όλες τις ημερίδες και τα συνέδρια, τις εξελίξεις σε ερευνητικό, θεωρητικό και εμπορικό επίπεδο. Ενώ δεν παραλείπουν να ενημερώνονται για οργανωτικά ζητήματα επιχειρήσεων, θέματα μάρκετινγκ, αλλαγές νομοθεσίας κ.α

Το γεγονός πως οι περισσότερες επιχειρήσεις αισθητικής είναι ατομικές ή «μικρές» δεν σημαίνει πως έχουν μικρές δυνατότητες κερδοφορίας και καταξίωσης γι’ αυτό και οι μελλοντικοί μας συνάδελφοι να αξιοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση ως πραγματική άσκηση επαγγελματικής ετοιμότητας και να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν από την εργασιακή καθημερινότητα μέσω τις επιχείρησης που θα συνεργαστούν.

Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο του Π.Σ.Α.Μ.Κ.Α. κυρία Μπούτση για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε στον Π.Σ.Α.Μ.Κ.Α. και την Cosmoestetica, ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Τόπος Διοργάνωσης: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Αίθουσα Α’, Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι 121 34
Ημερομηνίες: 22 & 23 Φεβρουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 10.00′ – 20.00′ & Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 10.00′ – 19.30′
Γραμματεία Π.Σ.Α.Μ.Κ.Α. 210 7752646 (Τρίτη έως Πέμπτη 12.00′ – 16.00′)

Δείτε λοιπόν το εξαιρετικό συνεδριακό πρόγραμμα και τα στοιχεία της 45ης Cosmoestetica εδώ