Ανοίγει ξανά το Ανάκτορο των Αιγών για το κοινό

Ανοίγει ξανά το Ανάκτορο των Αιγών για το κοινό

Με προβληματικό σαφέστατα ωράριο καθώς είναι ανοικτό μόνο για 4 ώρες κάθε πρωί τις καθημερινές, ενώ είναι κλειστό Σ/Κ και αργίες.
Είναι ωστόσο ένα πρώτο βήμα για έναν σημαντικό χώρο της Ιστορίας μας.

Η ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2019, το Ανάκτορο των Αιγών θα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ.

Επισημαίνεται ότι οι επισκέπτες που θα φθάνουν στον χώρο του ανακτόρου πεζοί, έχοντας έτσι την ευκαιρία να διασχίσουν το δυτικό τμήμα του άστεως των Αιγών και να αποκτήσουν μια αίσθηση των διαστάσεων και της τοπογραφίας της πόλης, θα εισέρχονται μόνον από την ανατολική είσοδο και θα ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού και τις περισχοινίσεις για την ασφαλή κίνησή τους στον χώρο του μνημείου.

Προσβάσιμη για το κοινό θα είναι η καλύτερα σωσμένη νότια πλευρά του κτηρίου, όπου έχει ολοκληρωθεί ο κύριος όγκος των εργασιών και όπου συγκεντρώνονται τα πιο ενδιαφέροντα σωζόμενα ψηφιδωτά δάπεδα.

Έτσι, οι επισκέπτες που πραγματικά ενδιαφέρονται και αγαπούν τα μνημεία θα έχουν την ευκαιρία να δουν το κτήριο που σχεδιάστηκε για να αποτελέσει την αποτύπωση στο χώρο της ιδέας της πεφωτισμένης ηγεμονίας και έγινε αρχέτυπο όλων των δημόσιων κτηρίων –ανάκτορα, πολιτικές αγορές, ιερά- της Ελληνιστικής Οικουμένης και όχι μόνον. Συγχρόνως, θα μπορούν να παρακολουθούν, βεβαίως από απόσταση για λόγους αμφίπλευρης ασφάλειας, τις αναστηλωτικές και λοιπές εργασίες.»
Διαβάστε επίσης

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018: 132 αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί!

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018: 132 αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί!

Άλλος ένας Αύγουστος έφτασε και μαζί του και η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος! Αρκετά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα συμμετέχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018» και θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό το βράδυ της 26ης Αυγούστου, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, χορό και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, […]

Close