Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018: 132 αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί!

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018: 132 αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί!

Άλλος ένας Αύγουστος έφτασε και μαζί του και η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος!

Αρκετά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα συμμετέχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018» και θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό το βράδυ της 26ης Αυγούστου, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, χορό και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλά ακόμα δρώμενα.

Οι δημοφιλείς δράσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου και θα διαρκέσουν σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018! Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι φυσικά ελεύθερη για το κοινό.

Συγκεκριμένα στην πόλη μας το πρόγραμμα είναι:

Αρχαιλογικό Μουσείο: κεντρικός αύλειος χώρος.
Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, κήπος Αρχαιολογικού Μουσείου,στις 21:30: Μουσική παράσταση με τίτλο: «Τρεις φωνές χιλιάδες χιλιόμετρα» εμπνευσμένη από την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών του κόσμου.

Ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση, με τους : Αρετή Κετιμέ, Εύη Σιαμαντά, Πάνο Ζώη και τη συνθέτρια του προγράμματος Σοφία Νάτσιου με την ορχήστρα της.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό τόσο στην συναυλία όσο και στις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου από τις 20:00 π.μ. έως τις 24:00

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού:
Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 21.30: Συναυλία στο κεντρικό αίθριο του ΜΒΠ με τίτλο «Από το Broadway στο Hollywood».

Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια διεθνούς ρεπερτορίου (ώρα έναρξης 21:30). Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό έως τις 21.15 [Ωράριο λειτουργίας Δευτ.-Κυρ. 8.00-20.00].

Είσοδος ελεύθερη στη μόνιμη & τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου από τις 20:00 έως τις 21.15. Συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε. -Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακτορικό Συγκρότημα του Γαλερίου
Κυριακή 26 Αυγούστου, 21:00 – 23:30: Mουσική βραδιά στο Ανακτορικό Συγκρότημα του Γαλερίου, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη του σχήματος «Διαχρονικό» θα παρουσιάσουν κομμάτια σε στίχους και μουσική του Χρήστου Βερνάρδου και έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωδείο Αρχαίας Αγοράς:
Κυριακή 26 Αυγούστου, 20:30 – 23:00: Μουσική βραδιά με μέλη του σχήματος «Διαχρονικό» με τραγούδια σε στίχους και μουσική του Χρήστου Βερνάρδου και έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 21:00 έως τις 23:30

Ροτόντα:
Κυριακή 26 Αυγούστου, 20:30 – 23:00: Άνοιγμα της Ροτόντας για το κοινό εκτός της κανονικής λειτουργίας . Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:30 έως 23:00

Αποθήκες Μύλων Αλλατίνι (Προαύλειος χώρος γραφείων ΕΦΑΠΕΘ):
Καλλιτεχνική εκδήλωση στον κήπο των γραφείων της, στον προαύλειο χώρο των αποθηκών του διατηρητέου συγκροτήματος Μύλων Αλλατίνι. Δραματική αφήγηση ποιητικού λόγου θα επενδύει προβολή των αρχαιολογικών τοπίων στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και υπό τους ήχους μουσικών οργάνων θα εκτυλίσσεται θεατρικό δρώμενο κινησιολογικού αυτοσχεδιασμού και επιτόπια εικαστική δημιουργία. Ώρες :20:30 έως 23:30

Επταπύργιο
Δευτέρα 27 Αυγούστου, 21:00: Ποίηση, μουσική, πανσέληνος…

Ο παγκοσμίου φήμης Θεσσαλονικιός πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συμπράττει με την διακεκριμένη ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε μια… βραδιά γεμάτη φως!

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μια μαγική βραδιά, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο του Αυγούστου, που πραγματοποιούνται επί σειρά ετών σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί σε μία από τις εσωτερικές αυλές του Φρουρίου του Επταπυργίου, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης μας, μέρος του καταλόγου μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, η “Σονάτα του σεληνόφωτος” του Γιάννη Ρίτσου, σε απαγγελία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, θα … συναντήσει μέρη της “Σονάτας υπό το σεληνόφως” του L. V. Beethoven.

Στο δεύτερο μέρος το κοινό θα απολαύσει ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει δυο έργα για πιάνο του L. V. Beethoven, τη σονάτα αριθμ. 14, γνωστή σαν “Σονάτα υπό το σεληνόφως” και την σονάτα αριθμ. 17 ή αλλιώς “Σονάτα της καταιγίδας”.

Επιπλέον, οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το 2002 με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ πέρυσι η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος είχε προσελκύσει πάνω από 75.000 επισκέπτες.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

 
Διαβάστε επίσης

Close