1ο Thessaloniki Science Festival 2015

1ο Thessaloniki Science Festival 2015

Ανακαλύψτε την επιστήμη στην καθημερινότητά μας!

Στο Περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE, από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2015, είσοδος ελεύθερη.

– Τι νέα έχει το Curiosity από τον Άρη;

– Ποιος έχει τις ικανότητες να γίνει ο διάδοχος του Usain Bolt;

– Ποια φυσικά φαινόμενα συνδέονται με την επιστροφή του Οδυσσέα;

– Πλανήτες, μετεωρίτες… Τι μυστικά κρύβουν;

– Ποια είναι η μαγεία του αεροπλάνου της Φυσικής;

– Πόση δύναμη ασκείς στο έδαφος όταν τρέχεις; Για πόσο χρόνο μπορείς να σταθείς στον αέρα; Πόσο ψηλά μπορείς να πηδήξεις; Έχεις καλό χρόνο αντίδρασης; Πόση δύναμη ασκείς μ’ ένα χτύπημα καράτε;

– Πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο;

– Τι κοινό έχει η υπερρεαλιστική ζωγραφική των αρχών του 20ου αιώνα με τα χολυγουντιανά μπλοκμπάστερ “Avengers” και “Interstellar”;

– Τι σχέση μπορεί να έχουν τα Μαθηματικά με τη Λογοτεχνία;

– Με ποιον τρόπο η τέχνη και οι αφηγήσεις συμβάλλουν στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών;

Οι απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις, μέσω δημιουργικών εργαστηρίων, πειραμάτων, συζητήσεων, ομιλιών, ομαδικών βιωματικών δραστηριοτήτων, μαθηματικών παιχνιδιών και γρίφων, στο 1ο Thessaloniki Science Festival 2015.

Το 1ο Thessaloniki Science Festival υποδέχεται τους Science Reactors, PHYSICS AIRLINES, Smartphysio, NOESIS Museum, την Ερευνητική Ομάδα ΑΤΛΑΣ, καθώς και εκπροσώπους και ερευνητές από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, και τα Εκπαιδευτήρια Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ, για να παρουσιάσουν πρωτότυπα θέματα από το χώρο της Φυσικής & των Μαθηματικών.

Tέσσερις ημέρες, γεμάτες εκδηλώσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες, που θα ξεδιπλώσουν τις άγνωστες πτυχές της επιστήμης με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Εντυπωσιακά πειράματα και δρώμενα, εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις και διαγωνισμοί, ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις, παραστάσεις και προβολές θα συνθέσουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές 9πμ-10μμ και Σαββατοκύριακο 11πμ-11μμ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, παρακαλούμε να φροντίσετε να κάνετε έγκαιρα κράτηση στα εργαστήρια για παιδιά και workshops, καθώς τα περισσότερα έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Υπεύθυνη κρατήσεων & πληροφοριών: κ. Βικτωρία Κυριάκη, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-16:00, τηλ. 210 3692337, 6942783269 // Σάββατο 16 & Παρασκευή 17 Μαΐου, τηλ. 6942783269τηλ. 210 3692337, 6942783269, thessalonikisciencefestival.gr

Το Thessaloniki Science Festival συνδιοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΔΕΘ-HELEXPO, και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «WE», σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
Διαβάστε επίσης

Olympolis Art Project

Olympolis Art Project

Στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Λιτοχώρου, από την Παρασκευή 2 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013.

Close