2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Διεξαγωγή 2ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Κεντρικής Μακεδονίας για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στο Κολέγιο Ανατόλια, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, στις 10:00, είσοδος ελεύθερη.

Από το 2009, η χώρα μας συμμετέχει στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομπορικής (World Robot Olympiad), ύστερα από εθνικό διαγωνισμό.

Φέτος, θα διεξαχθούν περιφερειακοί διαγωνισμοί στις 13 περιφέρειες της χώρας μας και στη συνέχεια ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός.

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι μια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση που φέρνει σε επαφή τους μαθητές και καθηγητές από όλη τη χώρα με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις των εκπαιδευτικών διαγωνισμούς ρομποτικής.

Τα σχολεία προσκαλούνται να δημιουργήσουν ομάδες των τριών μαθητών με σκοπό να συμμετάσχουν σε αυτό το διαγωνισμό. Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν, σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα ρομπότ μοντέλο που να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται σαν ένα ανθρώπινο αθλητή.

Στόχοι:– Δίνουμε στους μαθητές την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από την εξερεύνηση των ρομπότ και των ρομποτικών συστημάτων στο σχολείο.
– Εισαγωγή στην έννοια της σύγχρονης επιστήμης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
– Δίνουμε μια ευκαιρία για την προώθηση της δημιουργικής σκέψης, τη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας ενισχύσει την ικανότητα να αποκτήσουν νέες γνώσεις πολύ σημαντικές για την προοδευτική εκπαίδευση.
– Φέρνουμε μαζί τους μαθητές να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις του εκπαιδευτικό διαγωνισμού ρομποτικής.
– Για να διευρύνουμε την άποψη της νεολαίας στην εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας, τη βελτίωση της μάθησης και της αποτελεσματικότητας τους ενθαρρύνουμε τους νέους μας να είναι οι μελλοντικοί επιστήμονες, μηχανικοί και εφευρέτες.

Στην πόλη μας, στις 21 Ιουνίου, θα γνωρίσετε τις προκλήσεις που θα αγωνισθούν οι ομάδες, θα δείτε πραγματικά ρομπότ να εκτελούν με επιτυχία τις αποστολές τους. Θα έλθετε σε επαφή με προπονητές που θα σας λύσουν κάθε απορία σας και θα ενθαρρύνετε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εξαιρετική τους παρουσία στην Ολυμπιάδα.

Πληροφορίες στο Κέντρο Εκπαίδευσης STEM, Κολλέγιο Ανατόλια, τηλ: 2310398289 (Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00) και στο wrohellas.gr

Thessaloniki Arts and Culture
Διαβάστε επίσης

Close