Αστροπάρτυ 2015

Αστροπάρτυ 2015

Ελάτε να θαυμάσουμε το μεγαλείο του σύμπαντος που μας περιβάλει!

Στην Καλαμαριά, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στις 21:00, είσοδος ελεύθερη

Μια ιδιαίτερη μαγική βραδιά θα ζήσουν, όσοι αγαπούν την Αστρονομία και τους αρέσει να κοιτούν ψηλά, θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μπροστά στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, και συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης και τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας.

Τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας θα στήσουν από νωρίς τα τηλεσκόπιά τους και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες που επιθυμούν να παρατηρήσουν τον ουρανό και να εξερευνήσουν το διάστημα, αγναντεύοντας τον Δία, τον Κρόνο την Αφροδίτη και τη Σελήνη…

»Με κιάλια ή τηλεσκόπιο μπορούμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα όπως νεφελώματα, γαλαξίες, σμήνη αστέρων, διπλά ή πολλαπλά άστρα, όλους τους πλανήτες και φυσικά εξαιρετικές λεπτομέρειες της επιφάνειας της Σελήνης.

Δυστυχώς οι σύγχρονες πόλεις υποφέρουν από το φαινόμενο της φωτορύπανσης που δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τους παρατηρητές του ουρανού. Έτσι όσο πιο σκοτεινή η θέση της παρατήρησης τόσο καλύτερη και η ορατότητα.

Να είστε σίγουροι όμως πως ακόμα και η παρατήρηση με γυμνό μάτι αρκεί για να μάθει κανείς να βρίσκει τους αστερισμούς και τους πλανήτες και να απολαμβάνει ατέλειωτες νύχτες ευχαρίστησης ξαπλώνοντας απλώς σε μια παραλία κάποια καλοκαιρινή βραδιά».

Στην εκδήλωση θα είναι και ο καθηγητής Αστροφυσικής του Α.Π.Θ., Σταύρος Αυγολούπης, ο οποίος θα είναι στην διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε αστρονομική ερώτηση και απορία.

Thessaloniki Arts and Culture
Διαβάστε επίσης

Close