Διαδρομή πολιτισμού με φινάλε συναυλία στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλέριου!

Διαδρομή πολιτισμού με φινάλε συναυλία στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλέριου!

Από τον κύκλο εκδηλώσεων “Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης”

Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, ελεύθερη συμμετοχή.

Διαδρομή πολιτισμού από την ομάδα DOT2DOT, στις 19:30
Αφετηρία Ροτόντα.

Τι κρύβει ένα πολυσύχναστο μνημείο στο κέντρο της πόλης; Σε μια περιπατητική διαδρομή ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας σημαντικής περιόδου της πόλης, από υλικά κατάλοιπα και ανθρώπινες ιστορίες. Στο πλαίσιο αυτό σκιαγραφείται ο ρόλος της Θεσσαλονίκης ως μέρος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και εξερευνάται η σημασία τής ως μέρος της ζωής των σύγχρονων κατοίκων.

Η διαδρομή διαρκεί μία ώρα και θα καταλήξει στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλερίου – Πλατεία Ναυαρίνου.

Συναυλία των Ραχήλ Τσελεπίδου & Γιάννη Κυρατσος, στις 21:00
στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλερίου – Πλατεία Ναυαρίνου.

Οι καλλιτέχνες παίρνουν αγκαλιά τη δισκογραφία τους αλλά και αρκετά ελληνικά και ξένα τραγούδια διασκευασμένα με ακουστικό τρόπο. Ενώνουν τις φωνές τους και με καλοκαιρινή διάθεση παρουσιάζουν ένα δυναμικό και άκρως δροσερό πρόγραμμα.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις ανήκουν στο πλαίσιο “Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης” που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Είναι ένας ζωντανός θεσμός σεβασμού της μνήμης και της ιστορίας της πόλης αλλά και αφορμή σύνδεσής της με το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου και πρόσθεσε:

Η πολιτιστική αυτή »συνάντηση» παρελθόντος-παρόντος, η συνύπαρξη μνημείων και συγχρόνων καλλιτεχνικών δράσεων, θα ταξιδεύσει, θα ψυχαγωγήσει αλλά πάνω απ’ όλα θα υπενθυμίσει στους παρευρισκόμενους, την ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και την ανάγκη για δημιουργία, για συλλογικότητα, για συνεργασία. Η Μνήμη και η Τέχνη είναι τα στοιχεία, που σε μια αρμονική συνέργια μπορούν να λειτουργήσουν δυναμικά στην ανάδειξη της πόλης στο αύριο, για να ελπίζουμε στην συνέχεια αυτού του τόπου”.

Πηγή thessaloniki.gr
Διαβάστε επίσης

51α Δημήτρια 2016

51α Δημήτρια 2016

Θέατρο, μουσική, χορός, performance, εικαστικά, λόγος, έρευνα, κινηματογράφος, workshops, και η πόλη ως τελικός αποδέκτης και κριτής.

Παντρεύεστε; 3η Wedding Fashion στο Λιμάνι

Παντρεύεστε; 3η Wedding Fashion στο Λιμάνι

Η ωραιότερη έκθεση για μελλόνυμφα ζευγάρια με άποψη στη Θεσσαλονίκη, η Wedding Fashion στο Λιμάνι, παρουσιάζει 1η τις καινούριες κολεξιόν για ναδείτε πρώτοι τις προτάσεις των κορυφαίων επαγγελματιών του γάμου για το 2016.

Close