Εγώ, ο Γαλέριος!

Εγώ, ο Γαλέριος!

Περιήγηση στην καρδιά της πόλης από την ομάδα Thessaloniki Walking Tours

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, συμμετοχή 10€.

Η αγαπημένη διαδρομή της Thessaloniki Walking Tours έχει επανασχεδιαστεί από τον αρχαιολόγο- ιστορικό, ξεναγό και υποψήφιο διδάκτορα Ιστορίας της Τέχνης, Γιώργο Φήταμ για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Εδώ και 17 αιώνες, η μορφή του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου επιβλέπει το πιο πολυσύχναστο σημείο της Θεσσαλονίκης. Ο βοσκός που έγινε αυτοκράτορας της Ρώμης πρωταγωνιστεί στα ξεθωριασμένα ανάγλυφα της γνωστής Καμάρας.

Περιηγούμαστε στην καρδιά της σύγχρονης πόλης και επισκεπτόμαστε τα κτίρια που ανεγέρθηκαν την εποχή του Γαλέριου.

Η μεγαλοπρεπής αψίδα, το ερειπωμένο ανάκτορο, ο εξαφανισμένος πια ιππόδρομος και η αινιγματική Ροτόντα μαρτυρούν την παρουσία ενός προικισμένου μα και αλλοπρόσαλλου ηγέτη, ο οποίος συνδέθηκε δραματικά με το λυκόφως του αρχαίου κόσμου και τη γέννηση μιας νέας εποχής.

Σας προσκαλούμε σε σε μια βόλτα και μια ιστορία που εμπεριέχει τετραρχική εξουσία, οικογενειοκρατία, λυκοφιλία, συμμετρία, τσιμέντο και τραγική ειρωνεία, άγιους αυτοκράτορες και στρατιώτες αγίους, σαδιστές πεθερούς και περίλυπες συζύγους, αγγελικές Νίκες, διαβολικούς διωγμούς, εξημερωμένες αρκούδες, εξαγριωμένους κατοίκους, τον Ακατονόμαστο κι έναν ξεναγό που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος ο Γαλέριος.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου


Σημείο συνάντησης: Καμάρα

Ώρα: 11πμ

Συμμετοχή: 10€ ( εκπτωτικό για φοιτητές, μαθητές, ανέργους 8€)

Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι.

Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

http://www.thessalonikiartsandculture.gr
Διαβάστε επίσης

Close