"Οδύσσεια" | Το πιο συγκλονιστικό θεματικό πάρκο θα το βρεις στο NOESIS

«Οδύσσεια» | Το πιο συγκλονιστικό θεματικό πάρκο θα το βρεις στο NOESIS

Σε μια άκρως παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα και με την πιο όμορφη θέα της πόλης έλαβε χώρα η συνέντευξη τύπου του πρωτοποριακού θεματικού πάρκου «Οδύσσεια».  Σήμερα το πρωί, στις 12:00 στο Καφέ Θέα/τρο του Βασιλικού Θεάτρου, στη Νέα Παραλία, βρέθηκε το Thessaloniki Arts and Culture για να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτή την ξεχωριστή, διαδραστική εμπειρία για παιδιά και μεγάλα …παιδιά.

Ο Διευθυντής Έρευνας Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΝΟΗΣΙΣ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε την ύπαρξη των τριών μόνιμων εκθέσεων που υπάρχουν στο πλανητάριο και την προσθήκη του μυθολογικού πάρκου «Οδύσσεια», στο πλαίσιο των 15 χρόνων λειτουργίας του πλανητάριου.

 

«Όλα τα ωραία ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη»

Με αυτή τη φράση έκλεισε την παρουσίασή του, ο Υπεύθυνος Οικονομικών & Ανάπτυξης της δημιουργικής ομάδας Dream Workers, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τα πρώτα θεματικά πάρκα που είδαμε στην Ελλάδα, όπως ο «Μήλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, η «Ονειρούπολη» της Δράμας και το «Εργοστάσιο Σοκολάτας» στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης. Προηγουμένως, μίλησε για το πρώτο μυθολογικό τους πάρκο, με τίτλο «Οι άθλοι του Ηρακλή» που ξεκίνησε πέρυσι στη Λάρισα, με μεγάλη επιτυχία.

Όσον αφορά την «Οδύσσεια», το νέο τους εγχείρημα που θα απολαύσουμε στο πλανητάριο ΝΟΗΣΙΣ, από την Τρίτη 22Οκτωβρίου 2019, τόνισε πως έχει πάρει ήδη παράταση, έως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, προτού καν ξεκινήσεί, αφού η ζήτηση που είχε από τα σχολεία ήταν τεράστια.

Η επιλογή του ΝΟΗΣΙΣ ως χώρος διεξαγωγής του πάρκου ήταν μονόδρομος, μιας και η συνεργασία των ομάδων Dream Workers και EKSAGON βρίσκεται σε μία φάση εξωστρέφειας και τεχνολογικής αναβάθμισης, με στόχο την εξαγωγή των θεματικών τους πάρκων και σε χώρες της Ευρώπης. Τέλος, τόνισε πως το εξαιρετικό αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς τόσων ετών, ευθύνεται αποκλειστικά στην επιλογή των συνεργατών του, αποκαλώντας τους Dream Team κι έκανε νύξη για ένα ακόμα πάρκο έκπληξη που θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της EKSAGON, Σταύρος Κωνσταντινίδης, ανέλυσε το πως τα μηχανοκίνητα εκθέματα του πάρκου, διεγείρουν όλες τις αισθήσεις και προκαλούν έντονα συναισθήματα, αφού -όπως είπε- «κανείς δε θυμάται τι του είπες, αλλά θυμάται το πως τον έκανες νιώσει».

 

«Η Οδύσσεια είναι ανάγνωσμα με ανώτερη αισθητική γιατί κάνει προδρομική αφήγηση»

Ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Κλασικής Φιλολογίας και πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης, αφού ανέλυσε την αξία του έπους της Οδύσσειας, ως ελεύθερο παιδικό ανάγνωσμα, εφηβικό σχολικό ανάγνωσμα και αναγνωστικό εντρύφημα με εξεζητημένο αισθητήριο για ενηλίκους, κατέληξε πως ο Όμηρος είναι αυτός που μόρφωσε την Ελλάδα.

Ο παρουσιαστής και συγγραφέας, Γιάννης Σερβετάς, έδωσε για ακόμη μια φορά τη χιουμοριστική του νότα, τόσο στην εκδήλωση, όσο και στο πάρκο, λέγοντας «Στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Φέτος αναβαθμίστηκα και από Κάβειρος-υπηρέτης του Ήφαιστου, έγινα ο θεός Ποσειδώνας και θα υποδέχομαι καθημερινά με έναν διαφορετικό τρόπο τους επισκέπτες».

Την παρουσίαση έκλεισε η εκπαιδευτικός Άννυ-Ανατολή Καριπίδου μιλώντας για την αγάπη της προς τον Όμηρο και τα έργα του, αλλά και την πρωτοποριακή προσθήκη 4 διαφορετικών ξεναγήσεων: για μικρά παιδιά, για μαθητές Γυμνασίου, στα Αγγλικά και στα Ποντιακά (!!).

H συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο σκετς από τους ηθοποιούς που θα δούμε στην ξενάγηση στο πάρκο της «Οδύσσειας».

"Οδύσσεια" | Το πιο συγκλονιστικό θεματικό πάρκο θα το βρεις στο NOESIS

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πάρκο θα λειτουργήσει στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών NOESIS (6ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης) από τις 22 Οκτωβρίου 2019 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020 και όλους τους επισκέπτες προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ.

Η εμπειρία της περιπλάνησης σε όλους τους τόπους όπου ταξίδεψε ο βασιλιάς της Ιθάκης διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Στην «Οδύσσεια» θα γίνονται 4 διαφορετικές ξεναγήσεις: για πολύ μικρά παιδιά, για μαθητές Γυμνασίου σε έμμετρο λόγο, στα Αγγλικά και στα Ποντιακά!

Το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές από Τρίτη έως Παρασκευή είναι 09:00-13:00. Το Σάββατο και την Κυριακή το πάρκο θα ανοίγει για το κοινό από τις 11:00 ως τις 19:00.

Η γενική είσοδος είναι στα 9 ευρώ. Το οικογενειακό πακέτο για δύο γονείς με δύο παιδιά κοστίζει 28 ευρώ, ενώ των τριών ατόμων κοστίζει 22 ευρώ. Το εισιτήριο για γκρουπ και σχολεία είναι στα 7 ευρώ, τα παιδιά κάτω των τριών ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Για τους ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ (μόνο το Σάββατο).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://odysseypark.gr/ και καλέστε στο 2312315249. Για σχολικές κεδρομές και ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2312315248.

 

Διαβάστε επίσης

Οδύσσεια | Ένα εξαιρετικό θεματικό πάρκο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Οδύσσεια | Ένα εξαιρετικό θεματικό πάρκο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Η ομάδα Dream Workers, σε συνεργασία με την Eksagon Exhibitions και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό θεματικό πάρκο, βασισμένο στο έπος του Ομήρου, Οδύσσεια…

Close