Σήμερα θα απολαύσουμε την "Πανσέληνο της Φράουλας"

Σήμερα θα απολαύσουμε την «Πανσέληνο της Φράουλας»

Σήμερα, 17 Ιουνίου 2019, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή πανσέληνο …την «Πανσέληνο της Φράουλας», «Πανσέληνο τον Ρόδων» ή απλά «Πανσέληνο του Μελιού».

Αυτό το εντυπωσιακό θέαμα θα είναι ορατό από κάθε γωνιά του πλανήτη και άπαντες ρομαντικοί και ονειροπόλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μαγευτούν από το όμορφο φεγγάρι.

Οι τρεις αυτές ονομασίες για την κόκκινη πανσέληνο έχουν ξεχωριστή προέλευση:

Πανσέληνος του Μελιού: Η ονομασία αυτή προέρχεται από την Ευρώπη και χρονολογείται περίπου το 1500 μ.Χ. Ονομάζεται Πανσέληνος του Μελιού ή αλλιώς το γνωστό Honeymoon (mead moon), που είναι ο μήνας του μέλιτος των φρεσκοπαντρεμένων ζευγαριών. Mead σημαίνει υδρομέλι. Πρόκειται για ένα ποτό που δημιουργείται από τη ζύμωση μελιού με νερό και μερικές φορές με φρούτα, μπαχαρικά, δημητριακά και λυκίσκο. Πήρε αυτή την ονομασία γιατί πολλά ζευγάρια παντρεύονται τον μήνα Ιούνιο ή γιατί στα τέλη του μήνα, κατά το θερινό ηλιοστάσιο, το μέλι ήταν αρκετά ώριμο για να το συλλέξουν από τις κυψέλες.

 

Πανσέληνος της Φράουλας: Το όνομα αυτό προέρχεται από τη βορειοανατολική Αμερική, όπου αυτή την περίοδο γίνεται η σύντομη συγκομιδή της φράουλας.

 

Πανσέληνος των Ρόδων: Αυτή η ονομασία προέρχεται από την Ευρώπη και επιλέχθηκε λόγω του απαλού κόκκινου χρώματος που παίρνει το φεγγάρι.

Διαβάστε επίσης

Close