Βραδιά του Eρευνητή 2014

Βραδιά του Eρευνητή 2014

Ανακαλύψτε την έρευνα στη Θεσσαλονίκη

Στην Πλατεία Αριστοτέλους, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στις 18:00, είσοδος ελεύθερη.

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή δράση, η οποία πραγματοποιείται σε εκατοντάδες ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους μέσα από δράσεις έρευνας και τεχνολογίας, δρώμενα, πειράματα, συζητήσεις, μουσική, δραστηριότητες για παιδιά και πολλά ακόμη.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί σε τεχνικές ασφαλούς οδήγησης μπαίνοντας στον προσομοιωτή οδήγησης, να δει από κοντά τα έξυπνα οχήματα του μέλλοντος, να παρατηρήσει το DNA των οργανισμών, να εξερευνήσει το ταλέντο του στην αγγειοπλαστική με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Επίσης, μπορεί να συνομιλήσει με το ρομπότ βοηθό, να μπει στο όχημα Mobilab και να κάνει live μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, να διαγωνιστεί στο διαδραστικό πίνακα αντανακλαστικών κ.αΗ βραδιά θα ολοκληρωθεί με τον Θανάση Κωνσταντόπουλο από το ΕΚΕΤΑ, που θα παρουσιάσει το «The Street Value of Science», ένα πρωτότυπο μουσικο-επιστημονικό δρώμενο, όπου αναλύονται με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone».

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, τα ταξί της Βραδιάς Ερευνητή ξεκίνησαν τα δρομολόγια ενημέρωσης του κοινού της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, τα ταξί θα κινούνται στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης και σε ορισμένα δρομολόγια, μαζί με τον οδηγό του ταξί συνεπιβάτης θα είναι και ένας ερευνητής που θα συζητά με τους πολίτες θέματα έρευνας και τεχνολογίας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.

Πληροφορίες:
ΕΚΕΤΑ, τηλ.: 2310 498205, [email protected], www.certh.gr

Thessaloniki Arts and Culture
Διαβάστε επίσης

Viva Europa 2013, Οθέλος του Βέρντι

Viva Europa 2013, Οθέλος του Βέρντι

Ζωντανή υπαίθρια προβολή της όπερας από το Palau de les Arts-Reina Sofia, σε γιαγαντοοθόνη στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στις 21.00′, είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Close