Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013, Βυζαντινό Μουσείο

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013, Βυζαντινό Μουσείο

Ελάτε στο Μουσείο και πάρτε μέρος στις θεματικές ξεναγήσεις δωρεάν, δείτε επιλεγμένα αντικείμενα και μάθετε πώς μετρούσαν το χρόνο στο Βυζάντιο.

Στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τον τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου».

Ζητήστε το θεματικό φυλλάδιο με θέμα τη μέτρηση του χρόνου στο Βυζάντιο και περιηγηθείτε μόνοι σας το Μουσείο, παίρνοντας πληροφορίες για 10 επιλεγμένα αντικείμενα.

Δύο σχολικά τμήματα Στ΄ Δημοτικού μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το χρόνο στο Βυζάντιο.

Tην Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου δηλώστε συμμετοχή στο Παιχνίδι Ρόλων με τίτλο «Μυστήριο από το παρελθόν» για ενήλικες και παιδιά άνω των 11 ετών. Με τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft.

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το Παιχνίδι Ρόλων απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ.: 2313 306 476, καθημερινά 9.00-14.00.

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου- Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Δωρεάν διάθεση φυλλαδίου θεματικής ξενάγησης με τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου: Μετρώντας το Χρόνο στο Βυζάντιο» με επιλεγμένα εκθέματα που αποκαλύπτουν τους διάφορους τρόπους υπολογισμού του χρόνου.Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 9.00 και 10.30
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Στ΄ Δημοτικού: «Τα πρόσωπα του Χρόνου». (Για 2 σχολικά τμήματα).

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 12.00
Θεματική ξενάγηση για ενήλικες από αρχαιολόγο του Μουσείου με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου: Μετρώντας το χρόνο στο Βυζάντιο».

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 12.00
Θεματική ξενάγηση για ενήλικες από αρχαιολόγο του Μουσείου με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου: Μετρώντας το χρόνο στο Βυζάντιο».

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 11.00 και κάθε μισή ώρα ως τις 14.00

Παιχνίδι Ρόλων για ενήλικες και παιδιά άνω των 11 ετών. Διάρκεια παιχνιδιού 1.30 ώρα.

«Μυστήριο από το παρελθόν». Οι παίκτες θα πάρουν μέρος σε μία ιστορία η οποία διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή, παίζοντας το ρόλο του…εαυτού τους. Έτσι χρησιμοποιώντας σύγχρονα εποπτικά μέσα θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους μέσα σε ιστορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, θα αναζητήσουν στοιχεία σε εκθέματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού το οποίο θα επισκεφτούν, θα γνωρίσουν πολλές περιόδους της βυζαντινής ιστορίας παρατηρώντας εκθέματα, ξετυλίγοντας έτσι ένα σύγχρονο μυστήριο με προέλευση το παρελθόν. Ένα αντικείμενο πολύ μεγάλης ιστορικής αξίας είχε αποκτηθεί και κρυφτεί στην κρύπτη του Αγίου Δημητρίου κατά την περίοδο που η Θεσσαλονίκη τελούσε υπό νορμανδική κατοχή. Είναι στην θέση που ο τελευταίος Βυζαντινός πολίτης το άφησε; Υπάρχουν άλλοι που γνωρίζουν αυτό το μυστικό;

Σχεδιασμός-υλοποίηση παιχνιδιού: Δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft.
Διαβάστε επίσης

Close