Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και μουσεία του δημοσίου, αλλά και σε όσα ιδιωτικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό, είναι ελεύθερη.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που φέτος έχουν τον τίτλο «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά -Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές». Ο εορτασμός διαρκεί από την Παρασκευή 23 ως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρόγραμμα: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

– 9:00: Εκπαιδευτική δράση «Ανακυκλώνω, συντηρώ, επαναχρησιμοποιώ. Από το Βυζάντιο ως σήμερα». Θέμα της δράσης είναι η ανακύκλωση διαχρονικά. Οι μαθητές/μαθήτριες συμμετέχουν σε περιήγηση στο μουσείο και στη συνέχεια σε δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε σχολικό τμήμα Ε΄ Δημοτικού.

– 11:00: Ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου με θέμα «Η ανακύκλωση στο Βυζάντιο». Για ενήλικες. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στα εργαστήρια συντήρησης. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για όσους πάρουν μέρος στην ξενάγηση.

Κρατήσεις για την ξενάγηση στο email του Μουσείου: [email protected] και στο τηλέφωνο 2313306422.

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, είσοδος ελεύθερη

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος με χαρά στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που έχουν ως θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 σας προσκαλούμε:

– Να επισκεφθείτε με ελεύθερη είσοδο το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, να περιηγηθείτε στους χώρους του και να γνωρίσετε τη μαγεία του ελληνικού σινεμά, ξεκινώντας από τις πρώτες αμήχανες προσπάθειες των αρχών του 20ού αιώνα και φτάνοντας μέχρι τις ταινίες που παίζονται σήμερα στις αίθουσες. Δύο οργανωμένες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 17:30 και στις 18:30.

– Να παρακολουθήσετε το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου Ο Δράκος (Ελλάδα, 1956), μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1) στις 19:30.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με νέα ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια (DCP) πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος Χώρα Σε Βλέπω, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με σκοπό τη διάσωση, ψηφιοποίηση, προβολή και μελέτη ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20ού αιώνα.

info
Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α) & Αποθήκη 1 Λιμάνι, Πληροφορίες στο τηλ. 2310-378570.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Για την είσοδό σας στην προβολή της ταινίας Ο Δράκος θα χρειαστεί η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης

Close