Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021 από 5-29 Ιουλίου 2021 στο Φρούριο του Επταπυργίου.

”Μετά από μια αγωνιώδη χρονιά, με δύσκολες συνθήκες και ακυρώσεις εξαιτίας της πανδημίας μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ότι στερηθήκαμε αυτούς τους 15 μήνες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο Φρούριο του Επταπυργίου για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021 για να απολαύσουμε ζωντανό θέαμα μέσα σε έναν εμβληματικό χώρο.

Στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου – τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – θα τοποθετηθούν και πάλι αριθμημένες κερκίδες, σκηνή, ηχoφωτιστική κάλυψη για ένα σχεδόν μήνα μοναδικών εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική αυτού του μνημείου.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει με την διάσημη όπερα «Τόσκα» του Πουτσίνι, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 ενώ η αυλαία θα πέσει την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 με ένα Gala Όπερας από την Ορχήστρα Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου παρουσιάζει 5 αποκλειστικά δικές του παραγωγές και για πρώτη φορά μία διεθνή από ένα λυρικό θέατρο της Πετρούπολης, διασφαλίζοντας την αρτιότητα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Μία από τις παραγωγές τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και φέρει την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το Κέντρο Πολιτισμού προκειμένου να αντισταθμίσει την μειωμένη χωρητικότητα λόγω των οδηγιών ασφαλείας, αφού οι θέσεις του Επταπυργίου είναι 750, θα τοποθετηθούν οθόνες και μηχανήματα προβολής σε 6 ανοιχτά θέατρα σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Χαλκιδική και Σέρρες, στις οποίες θα προβάλλονται σε live Streaming οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021, με ελεύθερη είσοδο για όλους.”

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου έως Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Συνοπτικό πρόγραμμα

ΔEYTEPA 05.07 TOSCA του Giacomo Puccini
ΠΕΜΠΤΗ 08.07 TOSCA του Giacomo Puccini
ΚΥΡΙΑΚΗ 11.07 O Beethoven ..αλλιώς
ΔΕΥΤΕΡΑ 12.07 TOSCA του Giacomo Puccini
ΠΕΜΠΤΗ 15.07 TOSCA του Giacomo Puccini
ΔΕΥΤΕΡΑ 19.07 Ο Καββαδίας …μας ταξιδεύει
ΤΡΙΤΗ 20.07 Ο Καββαδίας μας ταξιδεύει
ΚΥΡΙΑΚΗ 25.07 ΖΟΡΜΠΑΣ, ο ελεύθερος Έλληνας
ΤΕΤΑΡΤΗ 28.07 Γιώργος Καζαντζής-Αφιέρωμα σε θεσσαλονικιούς Δημιουργούς
ΠΕΜΠΤΗ 29.07 Gala Όπερας με την Ορχήστρα δωματίου της Αγ. Πετρούπολης

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021

Giacomo Puccini, «TOSCA»
Από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, η όπερα «Tosca» αποτελεί φέτος την κεντρική παραγωγή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021.

Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ’ ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και σκοτεινών πόθων. Αυτό όμως που δεσπόζει σε αυτή την Όπερα είναι η καθηλωτική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι.

Παραστάσεις : Δευτέρα 5.7.2021 & Πέμπτη 8.7.2021, Δευτέρα 12.7.2021 & Πέμπτη 15.7.2021
Ώρα έναρξης : 21:00

Σε περίπτωση ακύρωσης παράστασης λόγω καιρικών ή άλλων εκτάκτων συνθηκών, παρακάτω θα βρείτε τις εναλλακτικές ημερομηνίες:
TOSCA 5/7 – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 6/7
TOSCA 8/7 – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 9/7
TOSCA 12/7 – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 13/7
TOSCA 15/7 – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 16/7

“Ο Καββαδίας …μας ταξιδεύει”
Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στον ταξιδευτή-ποιητή Νίκο Καββαδία, μέσα από ποιήματα και εμβληματικές μελοποιήσεις. Θα επιχειρήσουμε μια περιπλάνηση στο ποιητικό του έργο. Σαν να ξεθάβουμε από σεντούκι πολύχρωμες καρτ ποστάλ, μιας ζωής όλο μυστήρια και πάθη. Στιγμές από ταξίδια μακρινά, έρωτες, αλλόκοτες ανθρώπινες ιστορίες. Συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Παραστάσεις: Δευτέρα 19.7.2021 και Τρίτη 20.7.2021
Ώρα έναρξης: 21:30

Σε περίπτωση ακύρωσης παράστασης λόγω καιρικών ή άλλων εκτάκτων συνθηκών, παρακάτω θα βρείτε τις εναλλακτικές ημερομηνίες:
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ 19/7 – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 21/7
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ 20/7 – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 22/7

Η τιμή της προπώλησης σταματάει να ισχύει τέσσερις μέρες πριν από κάθε παράσταση.
Παρακαλείστε όταν είστε 2 άτομα να κλείνετε δυάδα/ 3 άτομα τριάδα/ 4 άτομα τετράδα. Έτσι βοηθούμε όλοι να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στις παραπάνω παραγωγές θα υπάρχουν 50 θέσεις δωρεάν με κάρτα ανεργίας στην Avant premiere, κάθε παραγωγής. Τα μηδενικής αξίας εισιτήρια τα προμηθεύεστε από τα εκδοτήρια της Αριστοτέλους.

Για τις παραγωγές “Ο Μπετόβεν..αλλιώς”, “Ζορμπάς, ο ελεύθερος Έλληνας” : Είσοδος δωρεάν με κράτηση θέσεων από την viva.gr

Προσεχώς η προπώληση για τις ερχόμενες εκδηλώσεις.

Ενημερώνουμε το κοινό ότι θα τηρηθούν ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους στο θέατρο, και μέχρι την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους, καθώς και κατά την έξοδό τους από τον χώρο.

Στο εισιτήριο σας αναγράφεται προτεινόμενη ώρα προσέλευσης-διαφορετική για κάθε θεατή. Παρακαλούμε να την τηρήσετε προς αποφυγή συνωστισμού.

Οι θέσεις είναι αριθμημένες και τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων. Συνιστάται η αγορά των εισιτηρίων πριν από την ημέρα της εκδήλωσης ηλεκτρονικά (viva.gr) προς αποφυγή συνωστισμού. Ο χώρος του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα απολυμαίνεται καθημερινά. Οι πόρτες θα ανοίγουν για το κοινό 60′ νωρίτερα. Παρακαλούνται οι θεατές να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ταξιθετών και του προσωπικού ασφάλειας κατά την Είσοδο τους και κατά την Έξοδο τους.

Πώς θα έρθετε
Πίσω από το Επταπύργιο έχει δημιουργηθεί πάρκινγκ. Όσοι έρθετε με λεωφορείο: Από κέντρο πόλης Θεσσαλονίκης γραμμή 23, στάση Άγιοι Αναργυροι. Από δυτική Θεσσαλονίκη, γραμμή 18, στάση Τερματικός Σταθμός Μποσνάκη.

Εισιτήρια:
Προπώληση εισιτηρίων από τη viva.gr και τα Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους. Για πληροφορίες : kepo.gr

Η προπώληση των εισιτηρίων σταματά 4 μέρες πριν την πρεμιέρα κάθε παραγωγής και στη συνέχεια ισχύουν οι κανονικές τιμές
Τα μηδενικής αξίας εισιτήρια τα προμηθεύεστε από τα εκδοτήρια της Αριστοτέλους.

Διαβάστε επίσης

Close