Η επιχειρηματικότητα πάει σχολείο

Η επιχειρηματικότητα πάει σχολείο

Μαθητές από τέσσερις χώρες παρουσιάζουν την εικονική τους επιχείρηση στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+

Δευτέρα 28 Μαρτίου /Ημερίδα- Εναρκτήρια εκδήλωση / 10:00 πμ.

Τα προσόντα, οι απαιτήσεις αλλά και οι προκλήσεις που υπάρχουν στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον θα είναι το επίκεντρο των εργασιών καινοτόμων δράσεων στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2, με τίτλο«Best Ever New Entrepreneurs Fit For Work».

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συμμετέχουν, συμπράττουν και δημιουργούν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τέσσερις χώρες και αντίστοιχα σχολεία: Ουγγαρία, Ιταλία, Ελλάδα και  Τουρκία. Την Ελλάδα εκπροσωπεί το15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το οποίο και έχει αναλάβει την οργάνωση και υλοποίηση της 1ης Συνάντησης με τίτλο «Today’s Jobs Requirements and Qualifications».

Οι δράσεις ξεκινούν  τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και ολοκληρώνονται  την Παρασκευή 1η Απριλίου. Στην εναρκτήρια ημερίδα οι Έλληνες μαθητές αλλά και οι φιλοξενούμενοι τους θα  παρουσιάσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση και θα έχουν την ευκαιρία ξεδιπλώνοντας τις ικανότητες, τις γνώσεις και δεξιότητές τους να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες μέσα από την βιωματική εμπλοκή τους σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα θα ενημερωθούν για τη σημασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και  τις επαγγελματικές  ευκαιρίες που προσφέρονται στη χώρα μας.

Οι έφηβοι μαθητές από τις τέσσερις χώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα επισκεφτούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου θα γίνει εκτενής παρουσίαση των σχολών αλλά και της διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας  ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνατότητες και προοπτικές που παρέχει το ΠΑΜΑΚ στους αποφοίτους του αλλά και την ευρύτερη προσφορά και σημασία του στους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε επιχειρήσεις ιδρύματα και επαγγελματικούς φορείς.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να προωθηθεί η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη των μαθητών μέσα από την ανίχνευση των ικανοτήτων τους και την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία και κυρίως καθιστώντας τους ικανούς να ανταποκριθούν μελλοντικά στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο παρέχοντας υψηλής ποιότητας και καινοτόμα εκπαίδευση σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους που έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση  «Europe 2020 Strategy».

Το πρόγραμμα εμπλέκει άμεσα μαθητές, καθηγητές και την ηγεσία της εκπαίδευσης κάθε σχολικής μονάδας αλλά και τις οικογένειες των μαθητών, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά ιδρύματα, θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς της κάθε πόλης.

Διαβάστε επίσης

Close