Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2022

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2022

H Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με υπέροχες συναυλίες και δωρεάν είσοδο!

Το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας «επανεκκινεί» το μελωδικότερο καλοκαίρι!

-Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αίθριο Μουσείου
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και παρουσιάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στις 20:30, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συναυλία εγχόρδων.

Θα παρουσιαστούν τα έργα:
W. A. Mozart: Divertimento in F major (10’) Allegro-Andante-Presto
E. Elgar: Salut d’Amour (5’)
P. I. Tchaikovsky: Serenade for string Orchestra (35’) Pezzo in forma di Sonatina-Waltzer-Elegie-Finale (Tema Russo

Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημήτριος Χανδράκης

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2313310201 (Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 – 15:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

-Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης , «Αμφιθέατρο Στέφανος Δραγούμης»
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, σας προσκαλεί την Τρίτη, 21 Ιουνίου και ώρα 20:00 στη συναυλία με χορωδιακά τραγούδια της σεφαραδίτικης μουσικής παράδοσης από τη χορωδία Λαντίνο Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καλαμαριάς & τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς.
Διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου.

-Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα Party την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στον Κήπο Μ1 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στον χώρο μπροστά από την παραλία, που ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό, θα μας υποδεχτούν η «Big Band Βορείου Ελλάδος», αποτελούμενη από το «νέο αίμα» της τζαζ σκηνής της Θεσσαλονίκης και το pop αγαπημένο συγκρότημα των «Liebe».

Θα ακουστούν κλασικές μελωδίες του Duke Ellington, του Glenn Miller, του Benny Goodman και άλλων πολύ γνωστών συνθετών της εποχής, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη διάθεση για χορό. Παράλληλα η ορχήστρα παρουσιάζει πάντα και κάποιες καινούργιες συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, γραμμένες από τα μέλη της για την ίδια, με σκοπό να συνδέσει το χθες με το σήμερα.

Μαζί τους θα τραγουδήσουν ο Νίκος Κύρτσος και η Αλεξάνδρα Καραμπουρνιώτη, συνεχίζοντας έτσι τις συνεργασίες της ορχήστρας με νέους τραγουδιστές της πόλης.

-Βασιλικό θέατρο:
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Ώρα έναρξης: 20:30
Ο εξαίρετος Σουηδός βιολονίστας Daniel Lozakovich ερμηνεύει το αριστουργηματικό ‘Κοντσέρτο για βιολί’ του Τσαϊκόφσκι, με το σπάνιο μελωδικό πλούτο και τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και συναισθημάτων που συναρπάζουν.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το ‘Λυρικό Iντερμέτζο’ του Έλληνα συνθέτη Γεώργιου Αξιώτη σε μουσικολογική επιμέλεια Βύρωνα Φιδετζή και ολοκληρώνεται με την ατμοσφαιρική συμφωνική σουίτα ‘Σεχραζάτ’ του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, που είναι βασισμένη στη διάσημη συλλογή παραμυθιών ‘Χίλιες και μια νύχτες’.

-Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ
Συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης – Ώρα έναρξης: 20:00
Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και φιλοξενεί μία ξεχωριστή μουσική παραγωγή του Ωδείου Άνω Πόλης στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μίξη ηχοχρωμάτων κλασικής, έντεχνης, παραδοσιακής και ροκ μουσικής, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του αρχιμουσικού και διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Διαμαντή.

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη!

Διαβάστε επίσης

Close