Ιστορίες της Έκθεσης, ένα ταξίδι στο παρελθόν της Θεσσαλονίκης

Ιστορίες της Έκθεσης, ένα ταξίδι στο παρελθόν της Θεσσαλονίκης

Με αναμνήσεις από την πλούσια ιστορία της ΔΕΘ που άφησε τη σφραγίδα της στη Θεσσαλονίκη θα πλημμυρίσει το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου η αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο Ολύμπιον.

Το ντοκιμαντέρ «Ιστορίες της Έκθεσης», που ταξιδεύει στους πιο σημαντικούς σταθμούς της ογδοντάχρονης ιστορίας της ΔΕΘ και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκου Ποζρικίδη, θα προβληθεί στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο μη διαγωνιστικό τμήμα.

Το όραμα του Νικόλαου Γερμανού, ο διεθνής χαρακτήρας από την πρώτη στιγμή της γέννησης της ΔΕΘ, η αγάπη του κόσμου που μεγάλωσε με την Έκθεση, ο Σεπτέμβριος που όλοι περίμεναν για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή, τα παράξενα που γίνονταν πόλος έλξης για την ελληνική οικογένεια από κάθε γωνιά της χώρας, οι καινοτομίες, οι επιστημονικές ανακαλύψεις.

Ακόμη, το Φεστιβάλ Τραγουδιού, η λάμψη και ο παλμός που ποτέ δεν έσβησε είναι μερικοί μόνο από τους σταθμούς του ντοκιμαντέρ, που αναμένεται να ξυπνήσει γλυκές μνήμες στους παλαιότερους και να φέρει πιο κοντά στην Έκθεση τους νεότερους.

Ιστορίες της Έκθεσης που αγαπήθηκε, καινοτόμησε, έλαμψε. Άγνωστες πτυχές της διοργάνωσης του Σεπτεμβρίου, πρόσωπα που ταυτίστηκαν μαζί της, θεσμοί που ξεπήδησαν από τους κόλπους της.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία το ερχόμενο Σάββατο να κάνει ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν παρέα με τους ανθρώπους της ΔΕΘ-Helexpo, ένα παρελθόν που δίνει το έναυσμα για μια ακόμα πιο δυναμική συνέχεια στο μέλλον.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ.

Thessaloniki Arts and Culture,
Διαβάστε επίσης

Close