Κυριακάτικα Πρωινά με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Κυριακάτικα Πρωινά με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Μουσική δωματίουΣτην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης», από την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, στις 12:00, είσοδος 8€.

Μουσική δωματίου με εικαστικές και μουσικές εκπλήξεις υπόσχονται τα σύνολα μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και οι συνεργάτες τους για τα Κυριακάτικα Πρωινά της νέας καλλιτεχνικής περιόδου.

Η αρχή θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου 2014 με το Κουαρτέτο Εγχόρδων LynX. Η Γκρέτα Παπά (βιολί), η Μαρία Σπανού (βιολί), η Ρόζα Τερζιάν (βιόλα) και η Θεοδώρα – Σάντρα Παπαγιωτίδου (βιολοντσέλο) θα παρουσιάσουν το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ. 12 σε ΦΑ-Μείζονα, έργο 96, του Αντονίν Ντβόρζακ (Αμερικάνικο) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ. 8 σε ντο – ελάσσονα, έργο 110 του Ντίμτρι Σοστακόβιτς.

Μαζί τους θα είναι ο εικαστικός Σταύρος Παναγιωτάκης, ο οποίος θα παρέμβει με τον δικό του, μοναδικό, καλλιτεχνικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 θα ακολουθήσει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Salonico που αποτελείται από τους Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιολί), Ευτυχία Ταλακούδη (βιολί), Παύλο Μεταξά (βιόλα) και Μυρτώ Ταλακούδη (βιολοντσέλο). Οι Salonico θα παρουσιάσουν το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 σε λα-ελάσσονα, έργο 13 του Φέλιξ Μέντελσον και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 σε λα-ελάσσονα, έργο 51 του Γιοχάνες Μπραμς.Στις 14 Δεκεμβρίου 2014 θα εμφανιστεί το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης», σε συνεργασία με τον σολίστ Γιάννη Καραγιαννίδη (φλάουτο).

Το Κουαρτέτο αποτελείται από τους Ανδρέα Παπανικολάου (βιολί), Γιώργο Κουγιουµτζόγλου (βιολί), Αλεξάνδρα Βόλτση (βιόλα) και Λίλα Μανώλα (βιολοντσέλο) και θα παρουσιάσουν τα έργα Παραλλαγές από το κουαρτέτο εγχόρδων σε Σολ του Αιμίλιου Ριάδη, το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 5 του Δημήτρη Δραγατάκη, το Κουιντέτο για κλαρινέτο σε σι-ελάσσονα, έργο 115 του Γιοχάνες Μπραμς και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 10 σε ΛΑ-ύφεση-Μείζονα, έργο 118 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Προπώληση: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), 2310 236990

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τηλ: 2310257900, tsso.gr

Thessaloniki Arts and Culture http://www.thessalonikiartsandculture.gr
Διαβάστε επίσης

Close