Λογοτεχνικός διαγωνισμός 2023

Λογοτεχνικός διαγωνισμός 2023

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια και σας προσκαλούν σε έναν μεγάλο διαγωνισμό σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Eyelands και το φεστιβάλ της Άμμου!

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2023.

Πρώτο βραβείο: Apple MacBook Pro 13″

Οι εκδόσεις παράξενες μέρες θα επιλέξουν έναν αριθμό κειμένων ανάλογα με τις συμμετοχές –με ανώτατο όριο τα τριάντα δύο.

Τα κείμενα αυτά θα κριθούν από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι στην διάρκεια του καλοκαιριού θα κληθούν να ψηφίσουν αυτά που θεωρούν καλύτερα. Από τη διαδικασία αυτή θα προκύψει ο μεγάλος νικητής!

Όλα τα κείμενα που θα προκριθούν στην τελική φάση θα εκδοθούν στην συγκεντρωτική έκδοση που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023.

Οι βραβευμένοι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έργα τους για έκδοση οποιαδήποτε χρονική στιγμή πέρα από την ειδική προθεσμία υποβολής κειμένων δηλαδή τον Μάιο.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ
Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο με τον μοναδικό περιορισμό να μην πρόκειται για δοκίμιο/ ιστορικό αφήγημα του/της συγγραφέως.

Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: [email protected] ή [email protected] αλλά ακόμη και στους λογαριασμούς μας eyelands και παράξενες μέρες σε facebook / instagram

ΒΡΑΒΕΙΑ
Πρώτο βραβείο: ένα ολοκαίνουργιο MacBook Pro 13 με δύο χρόνια εγγύηση, αξίας 1800 ευρώ!

Όλοι οι φιναλίστ συμμετέχουν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Επίσης, οι φιναλίστ έχουν δικαίωμα προτεραιότητας στην υποβολή κειμένων για έκδοση αλλά και δικαίωμα απευθείας συμμετοχής (με διαφορετικό κείμενο) στο φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει το 2024.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να επιλέξετε τρία βιβλία από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες με κόστος μόνο 20 ευρώ (μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα)!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
Η βράβευση των συγγραφέων και η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων θα γίνει πιθανότατα το Νοέμβριο του 2023 σε χώρο που θα ανακοινωθεί λίγο μετά τα αποτελέσματα, στην Αθήνα ή/και στην Θεσσαλονίκη.

Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ:

EYELANDS
wordpress.com/post/eyelands.gr/6409
wordpress.com/page/eyelands.gr/6146
facebook.com/eyelands.portal/

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
paraxenesmeres.gr
facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS/

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close