Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ από το Θέατρο Κούκλας Redicolo

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ από το Θέατρο Κούκλας Redicolo

Στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη, με τρεις ακόμα παραστάσεις για το κοινό την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Παράλληλα συνεχίζονται και οι παραστάσεις για τα σχολεία τις καθημερινές.

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ από το Θέατρο Κούκλας Redicolo

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Μία παράσταση για όλες τις ηλικίες, με μεγάλες κούκλες, ανθρώπους, φιγούρες και μαριονέτες, που συνδυάζει τη μαγεία του κουκλοθεάτρου με την ορχηστρική αφηγηματική μουσική που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση.

Ένα παιχνίδι θεάτρου που μας ενθαρρύνει να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας, το παιδί που έχει ακόμη την ικανότητα να ονειρεύεται. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το μέρος του εαυτού μας που γνωρίζει τι είναι σημαντικό για μας και μας προσκαλεί να το εμπιστευτούμε και να το ακολουθήσουμε.

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ από το Θέατρο Κούκλας Redicolo

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Αφηγητής της ιστορίας μας είναι ένας αεροπόρος που ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος. Μέσα από τη ζωγραφική του μας εξιστορεί την συνάντησή του με τον Μικρό Πρίγκιπα, τα σχέδια του ζωντανεύουν και γίνονται παιχνίδια, φιγούρες, κούκλες, πλανήτες.

Δημιουργεί έτσι έναν παραμυθένιο κόσμο για να τον μοιραστεί με τα παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να καταλάβουν όσα οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει πια. Η θεατρική σκηνή γεμίζει αστέρια και προσκαλεί τα παιδιά να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ από το Θέατρο Κούκλας Redicolo

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
Το ανθρώπινο μέγεθος των κουκλών, σήμα κατατεθέν της ομάδας, προσφέρεται ιδανικά για την σκηνική παρουσία του Μικρού Πρίγκιπα, διατηρώντας την ποιητική και παραμυθένια του διάσταση. Χαρακτηριστική είναι η σκηνική αλληλεπίδραση της κούκλας με τον κουκλοπαίκτη και ο συνδυασμός πολλών τεχνικών:

• Ο ρόλος του αφηγητή παίζεται από άνθρωπο.
• Ο μικρός πρίγκιπας είναι αρθρωτή κούκλα σε ανθρώπινο μέγεθος.
• Οι σκηνές στον πλανήτη του αποδίδονται με θέατρο φιγούρων.
• Οι κάτοικοι των πλανητών έχουν σώμα κούκλας και πρόσωπο ανθρώπου.
• Το φίδι που συναντάει στη Γη είναι μεγάλη κούκλα άμεσου χειρισμού.
• Η φίλη του η αλεπού είναι μαριονέτα με νήματα.

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ από το Θέατρο Κούκλας Redicolo

Η ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Η μουσική για συμφωνική ορχήστρα, που γράφτηκε κατά παραγγελία για την παράσταση, δημιουργεί ονειρικά μουσικά τοπία στα πρότυπα της ορχηστρικής μουσικής του κινηματογράφου, περιλαμβάνει όμως και πολλά τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά.

Επειδή η παράσταση επιθυμούμε να λειτουργεί με ευελιξία, ο συνθέτης έχει κάνει τη μουσική παραγωγή, ώστε να παρουσιάζεται με ηχογραφημένη την μουσική. Παράλληλα όμως αναζητούμε τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση κάποιων παραστάσεων με ζωντανή εκτέλεση της μουσικής, σε συνεργασία με Συμφωνικές Ορχήστρες.

Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Τη βάση για την αισθητική της παράστασης δίνουν τα έργα ψηφιακής ζωγραφικής που δημιουργήθηκαν κατά παραγγελία για την παράσταση, με στόχο να οπτικοποιήσουν με φρέσκια ματιά τα σκίτσα του συγγραφέα και το ονειρικό περιβάλλον του έργου.

Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα παρουσιάζεται μέσα από το ζωντάνεμα της ζωγραφικής του αφηγητή, τα σχέδια του γεμίζουν τη σκηνή δημιουργώντας όλα όσα χρειάζεται για να διηγηθεί το παραμύθι στα παιδιά και στους μεγάλους που ήταν κάποτε παιδιά.

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ από το Θέατρο Κούκλας Redicolo

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ
Μετάφραση: ΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ
Διασκευή – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
Κούκλες και σκηνικά: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
Πρωτότυπη ορχηστρική μουσική: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΠΕΝΙΔΗΣ
Ψηφιακή ζωγραφική: ΕΥΑ ΔΑΝΙΗΛ
Κοστούμια κουκλών: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτισμοί: ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Ηχοληψία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
Φωτογραφίες: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
Trailer: ΝΙΚΟΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
Επικοινωνία με σχολεία: ΙΡΟΝΤΙΝΑ ΚΑΝΔΡΑΛΗ
Οργάνωση παραγωγής – επικοινωνία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ REDICOLO

ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Μεταμορφώσεως 7, Καλαμαριά
Ημερομηνίες: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 18:30, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 11:30
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Ηλικίες: Για μικρά και μεγάλα παιδιά και μεγάλους που ήταν παιδιά
Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 658 0842
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος στο ταμείο, 8€ προπώληση στο Goldmall και μειωμένο στο ταμείο (οικογενειακό 4 ατόμων, ανέργων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, UNIMA, ΣΕΗ, άνω των 65 ετών)
Παραστάσεις για σχολεία: Στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη με εισιτήριο 5 ευρώ για κάθε μαθητή, μετά από συννενόηση για διαθέσιμες ημερομηνίες. Κρατήσεις για σχολεία: 693 220 0859 Ιροντίνα Κάνρδαλη
Facebook event: https://fb.me/e/2FX5Q2cgl
Site ομάδας: redicolo.com

Διαβάστε επίσης

Close