Όταν εθελοντές στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν πολύτιμο έργο: Covid-19 Response Greece

Όταν εθελοντές στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν πολύτιμο έργο: Covid-19 Response Greece

Μια σιωπηλά ηχηρή απάντηση σε πείσμα των συνθηκών!

Η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο σε αντίθεση με τον ατομικισμό, τον υλισμό και τη γενικότερη αδιαφορία απέναντι στην ανάγκη του συνανθρώπου, είναι εθελοντισμός. Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η έμπρακτη δράση είναι η στάση που θέτει τις βάσεις για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Κι ενώ οι έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις της εθελοντικής δραστηριότητας στο κοινωνικό σύνολο, φαίνεται πως ταυτόχρονα αναπληρώνει, έστω και φαντασιακά, τη βαθύτερη ανάγκη του ατόμου να επιτελεί μια προσωπική, δημιουργική και κυρίως χρήσιμη κοινωνική δραστηριότητα. Μια ομάδα ανθρώπων λοιπόν τολμά, βγαίνει από το safety zone του σπιτιού και να κάνει τη διαφορά.

Ποιοι είναι και τι είναι η Covid-19 Response Greece; Είναι μια ανοιχτή κοινότητα εθελοντών με επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο που βοηθά στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα μέσα από:

α) Έρευνα και σχεδιασμό πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία στην Ελλάδα.

β) Ανοιχτά σχέδια, ανοιχτή πρόσβαση, δωρεάν διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών.

γ) Άμεση ανταπόκριση, γρήγορη κινητοποίηση, συντονισμένη προσπάθεια.

Λίγες μέρες μετά το ξεκίνημα της Covid-19 Response Greece ήδη τα 120 πρώτα υποκατάστατα προστατευτικής ασπίδας προσώπου συναρμολογήθηκαν από εθελοντές της ομάδας.  Παραδόθηκαν ακόμη 3.000 μάσκες στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και άλλες 1.200 σε Ιατρικούς Συλλόγους και Νοσοκομεία της Ελλάδας που έχουν έρθει σε επικοινωνία με την ομάδα.

Καλή συνέχεια, δύναμη και επιτυχία στην πρωτοβουλία!

Διαβάστε επίσης

Close