Που να πας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη χωρίς να ξοδέψεις χρήματα

Που να πας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη χωρίς να ξοδέψεις χρήματα

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να φτιάχνει για τα καλά και βρισκόμαστε μιαν ανάσα πριν το καλοκαίρι, αναζητάς ολοένα και περισσότερο διεξόδους για να ξεφύγεις από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και τους τοίχους του σπιτιού σου.

Γι’ αυτό το λόγο –και μιας και διανύουμε χαλεπούς καιρούς- το Thessaloniki Arts & Culture συγκέντρωσε μερικές προτάσεις για να βγεις έξω και ν’ απολαύσεις τον τελευταίο ανοιξιάτικο μήνα, χωρίς κόστος.

2o #SKG Bridges

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το #SKG Bridges Uprising Arts & Culture Festival, ένα μεγάλο φεστιβάλ πολιτισμού για νέους με άρωμα ευρωπαϊκού Νότου, το οποίο παρουσιάζει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο δημόσιο χώρο της Θεσσαλονίκης, μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις του #SKG Bridges είναι το Nostalgia Project, Insanlar live από την Κωνσταντινούπολη στον προαύλιο χώρου Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, «Συνομιλίες» video installation στο MOMus, «Which body is mine”, «Η τραγωδία μ’εσα μας» στη Μονή Λαζαριστών και άλλα πολλά. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρεις εδω: https://skgbridgesfestival.com/

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το 2o #SKG Bridges θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12/05

Που να πας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη χωρίς να ξοδέψεις χρήματα

16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η πιο σημαντική συγκέντρωση των βιβλιοδημιουργών και των βιβλιόφιλων σε όλη την Ελλάδα, λαμβάνει χώρα στη ΔΕΘ HELEXPO, από σήμερα έως την Κυριακή 12/05.

Τιμώμενες είναι οι ισπανόφωνες χώρες και κεντρικό της θέμα «Το πλήθος ως πρωταγωνιστής στη λογοτεχνία και την Ιστορία». Την έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει Θεματικές Εκδηλώσεις / Λογοτεχνικές Συναντήσεις / Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών / Φεστιβάλ Μετάφρασης / Ημερίδες, Εργαστήρια, Ομιλίες / Στρογγυλά Τραπέζια / Επαγγελματικές Συναντήσεις / Φιλολογικό Καφενείο / Προβολές / Εικαστικά και Θεατρικά Δρώμενα / Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική γωνιά.

Ώρες λειτουργίας

Πέμπτη 09-5-2019 από 15:00 έως 21:00 (επισκέψεις σχολείων 09:00-14:00)

Παρασκευή 10-5-2019 από 10:00 έως 22:00 (επισκέψεις σχολείων 09:00-14:00)

Σάββατο 11-5-2019 από 10:00 έως 22:00 και

Κυριακή 12-5-2019 από 10:00 έως 21:00.

 

Θεατρική Παράσταση «Εγώ! Ο Νταής!»

Αν έχεις όρεξη για θέατρο, τότε την Κυριακή 12/05, μπορείς να απολαύσεις την παράσταση «Εγώ!Ο Νταής!» στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με ελεύθερη είσοδο.

Περίληψη
Η εξέλιξη του σχολικού εκφοβισμού, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία, περνώντας στην εφηβική και φτάνοντας στη πηγή συνήθως που είναι το οικογενειακό περιβάλλον, παρουσιάζεται με ένα θεατρικό που τονίζει τις πιο σκοτεινές του πτυχές, με τρόπο ταυτόχρονα κωμικό και δραματικό. Έξι άνθρωποι δείχνουν και εξηγούν πως ο εκφοβισμός γενικότερα δεν έχει πλάκα, όσο κι αν μερικές φορές γελάμε με καθημερινές συμπεριφορές και με ταμπέλες που κολλάμε σε ανθρώπους θεωρώντας τες αστείες. Έξι χαρακτήρες ο καθένας τόσο διαφορετικός μα ο καθένας του τόσο ίδιος στο πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει μάστιγα.

Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθνικής Αμύνης 1)

Κυριακή 12 Μαΐου 2019 |Ώρα 20.00| ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής , υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Που να πας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη χωρίς να ξοδέψεις χρήματα

 

«Ανοιχτές Πόρτες», οι Δρόμοι του Κρασιού

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλούν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους, για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ελκυστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και διάφορων άλλων προτάσεων.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» θα πραγματοποιηθούν φέτος για 15η χρονιά και θα συμμετάσχουν όλα τα οινοποιεία-μέλη των « Δρόμων του Κρασιού Βορείου Ελλάδος».

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία και τις συμμετοχές θα βρεις στην ιστοσελίδα: https://www.wineroads.gr/el/

Όλα τα οινοποιεία είναι ανοιχτά στο κοινό με δωρεάν ξεναγήσεις.

 

«Εν χορδαίας και κινήσει»: Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης εμφανίζεται με τα έγχορδα της προσκεκλημένη από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Η συναυλία θα συνδυαστεί με χορευτικό αυτοσχεδιασμό από χορευτές σχολών χορού με τη χορογραφική επιμέλεια της Δανάης Χριστακάκου. Στη δράση αυτή αρχικά θα διαμοιραστούν τα έγχορδα σε δύο υποσύνολα υπό την διεύθυνση των δύο αρχιμουσικών Χάρη Ηλιάδη και Λίζας Ξανθοπούλου.

Πρόκειται για μία εκδήλωση με μουσική και χορευτικό αυτοσχεδιασμό από τη ΣΟΔΘ, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Θα λάβει χώρα στις 18 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο και ώρα 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

 

Δάφνη Τσάρτσαρου

 
Διαβάστε επίσης

1ο φεστιβάλ παιδικών παραστάσεων ΔΕΘ

1ο φεστιβάλ παιδικών παραστάσεων ΔΕΘ

Στην 79η ΔΕΘ ξεκινάει ένα νέο φεστιβάλ για τους μικρούς επισκέπτες, χωρίς πρόσθετο εισιτήριο. Θα περιλαμβάνει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και διαδραστικές εκδηλώσεις.

Close