«Σκηνές από έναν γάμο»: ποιο τέρας κρύβεις μέσα σου;

«Σκηνές από έναν γάμο»: ποιο τέρας κρύβεις μέσα σου;

Εδώ και λίγες ημέρες στο Θέατρο Σοφούλη έχουν ξεκινήσει οι παραστάσεις του έργου «Σκηνές από έναν γάμο» του Ingmar Bergman σε σκηνοθεσία και διασκευή Αντώνη Λουδάρου με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την Παυλίνα Χαρέλα στο πλευρό του. Πρόκειται για μία εξαιρετική παραγωγή, με σπουδαίους συντελεστές, εφάμιλλη των παραγωγών που έρχονται από την Αθήνα και με αξιώσεις που ξεπερνούν τα όρια της πόλης.

Ο Αντώνης Λουδάρος μετέφερε στο σήμερα το έργο με μικρές πινελιές που όμως δεν αφαιρούν κάτι από το αριστούργημα του Bergman. Σε ένα συνεχές roller coaster συναισθημάτων, η παράσταση φανερώνει την κωμικοτραγικότητα των ανθρώπινων σχέσεων, το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσουν οι άνθρωποι, έρμαια ενός ψυχισμού για τον οποίο δεν έχουν ιδέα…

Πώς ξαφνικά ένας άνθρωπος, θύμα του ανικανοποίητου ψυχισμού του, μεταμορφώνεται σε ένα βίαιο τέρας; Κι όμως ο Αντώνης Λουδάρος εξακολουθεί να μας παρουσιάζει το τέρας μέσα από τα μάτια της αγάπης. Μιας αγάπης βαθιάς που συγχωρεί και προσπαθεί. Η Παυλίνα Χαρέλα στο πλευρό του λάμπει σε μια πληθώρα συναισθηματικών διακυμάνσεων με φυσικότητα, αμεσότητα και ειλικρίνεια.

Σε ό,τι αφορά τα δευτερεύοντα θεατρολογικά στοιχεία, το Θέατρο Σοφούλη συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την καταξιωμένη σκηνογράφο Μαρία Φιλίππου σε ένα αισθητικά αλλά και σημειολογικά πλούσιο σκηνικό που εκφράζει αφενός τη ρουτίνα της καθημερινότητας αφετέρου το «κάτι» που ξεφεύγει με τα έπιπλα να δραπετεύουν από το… κουτάκι τους. Ξεχωρίζει όμως και το τραγούδι της παράστασης «Θρύψαλα και κομφετί» που ερμηνεύει με πάθος η Εύη Σιαμαντά και αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας του συνθέτη Γιώργου Τζιαφέττα με τον στιχουργό Αίσονα Χαρατσάρη.

Φέτος στη Θεσσαλονίκη συνέβη κάτι μαγικό: ένας μικρός αλλά ιστορικός θεατρικός χώρος , το Θέατρο Σοφούλη, έβαλε έναν υψηλό στόχο, ένα μεγάλο στοίχημα και το κέρδισε. Ανέβασε τον πήχη, επένδυσε σε έναν καλλιτέχνη όπως ο Αντώνης Λουδάρος, που έχει το ταλέντο να προσδίδει ποιότητα σε οτιδήποτε κάνει κι εκείνος από την πλευρά του εμπιστεύθηκε την Παυλίνα Χαρέλα ως παραγωγό και συμπρωταγωνίστριά του. Κι εκείνη ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μακάρι να βλέπουμε συχνότερα στην πόλη μας τέτοιου επιπέδου παραστάσεις.

Πρόγραμμα παραστάσεων εδώ
Διαβάστε επίσης

Ο Max Richter live στην Θεσσαλονίκη

Ο Max Richter live στην Θεσσαλονίκη

To Reworks Festival στην επίσημη έναρξη του παρουσιάζει τον Max Richter! Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, στις 22:00, είσοδος 25€. Ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της τελευταίας δεκαετίας μέσω του Reworks συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας το “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons”- ένα από […]

Close