Σκοτεινή Μνήμη: Ο Συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης

Σκοτεινή Μνήμη: Ο Συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Η διαδρομή που αγαπήθηκε και έγινε από τις πιο χαρακτηριστικές της Thessaloniki Walking Tours με τη υπογραφή του Τάσου Παπαδόπουλου.

Περιηγούμαστε στη σκοτεινή πλευρά της πρόσφατης ιστορίας και ανασύρουμε νωπές μνήμες. Μυστήριο, δολοφονίες, γωνιές και σημεία που κρύβουν τα δικά τους μυστικά, απώλειες και τραύματα, γίνονται η βάση της πυκνής αφήγησης για μια διαδρομή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σκοτεινή Μνήμη: Ο Συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης

Ένας δολοφονημένος βασιλιάς, Βούλγαροι αναρχικοί, η Φεντερασιόν, εξεγερμένοι καπνεργάτες, οι  Εβραίοι της Θεσσαλονίκης,  η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Τζώρτζ Πολκ, ο Λαμπράκης. Συμβάντα που άλλαξαν την ταυτότητα της πόλης γίνονται σταθμοί σε αυτή τη διαδρομή μνήμης με τις σκοτεινές πλευρές και τις γκρίζες ζώνες.

Από την Πλατεία Αριστοτέλους έως το Διοικητήριο και από τον Φραγκομαχαλά ως το Λιμάνι της πόλης μοιραζόμαστε αυτά που άφησε πίσω του ο συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης.

Σκοτεινή Μνήμη: Ο Συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected]

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι.

Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Διαβάστε επίσης

Close