Στη σκιά στου Αυγερινού, από την Σοφία Βόικου

Στη σκιά στου Αυγερινού, από την Σοφία Βόικου

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 30/5/2013, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, Αριστοτέλους 7 στη Θεσσαλονίκη και ώρα 7.00 το απόγευμα, είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Έλενα Αρτζανίδου, αποσπάσματα θα διαβάσει ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Κουντουράς, ενώ η Σοφία Βόικου θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:

Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα, κρύβεται συνήθως μια μεγάλη γυναίκα. Όλα όμως ανατρέπονται όταν η Τερέζα Βολάνη, μαθήτρια, μοντέλο και ερωμένη του διάσημου γλύπτη Άγγελου Αυγερινού, μεταμορφώνεται σ’ένα λαμπερό και αυτόφωτο αστέρι. Ο δάσκαλος αισθάνεται πως χάνει το βάθρο του. Ο εγωισμός τον τυφλώνει. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, παρόλο που τα έργα, που είναι στην πραγαμτικότητα τα γλυπτά της μαθήτριάς του, φέρουν τη δική του υπογραφή.

Με φόντο την Αθήνα του Μεσοπολέμου και την παρακμιακή ελευθεριότητα των καμπαρέ όπου όλα επιτρέπονται, μία θυελλώδης ερωτική σχέση που ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας οδηγεί τους ήρωες σε μια πολυτάραχη ζωή. Από τα διθυραμβικά σχόλια και την αποθέωση στη δίνη της φλόγας και της καταστροφής.

Δίπλα στον Αυγερινό και την Τερέζα, η ανδρόγυνη Καλυψώ, η άνευρη Άννα, ο φοβισμένος Θεμιστοκλής θα προσπαθήσουν ν’αδράξουν την ευτυχία.

Άραγε το αστέρι της Τερέζας Βολάνη, θα ανατείλει κάτω από τη σκιά του Αυγερινού;

Βιογραφικό ΣυγγραφέαΗ ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis της Νίκαιας, στη Γαλλία, στον τομέα της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου.

Σπούδασε επίσης Ιστορία της Τέχνης στην Ecole du Louvre στη Γαλλία. Έχει διδάξει Θεωρία της Επικοινωνίας και Ιστορία της Τέχνης στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ για χρόνια διατηρούσε μόνιμη στήλη για τα εικαστικά δρώμενα σε διάφορα πολιτιστικά περιοδικά της Θεσσαλονίκης.

Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων και έχει γράψει δύο παραμύθια για παιδιά, ενώ από το 1997 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας. Έχοντας περάσει από τη θέση της κειμενογράφου και καταλήγοντας διευθύντρια δημιουργικού, πολλές διαφημιστικές καμπάνιες φέρουν την υπογραφή της.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ και ΠΙΚΡΟ ΓΛΥΚΟ ΛΕΜΟΝΙ.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί της στείλτε το μήνυμά σας στο [email protected]

sti skia
Διαβάστε επίσης

Close