Ταινιοθήκη της Ελλάδας: σπάνιες ταινίες, στο σπίτι σας δωρεάν!

Ταινιοθήκη της Ελλάδας: σπάνιες ταινίες, στο σπίτι σας δωρεάν!

Με το πρόγραμμα “Η Ταινιοθήκη στο σπίτι”, μπορείτε να δείτε σπάνιες ταινίες, αποκατεστημένες και ψηφιοποιημένες δωρεάν στο σπίτι σας!

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έρχεται στην οθόνη σας!

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, απαιτούν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καλή διάθεση. Μένουμε σπίτι λοιπόν, βλέποντας καλές ταινίες. Για τον λόγο αυτό, η Ταινιοθήκη προτείνει μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα.

Κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες που ακολουθούν και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στη σελίδα της ταινίας. Στη συνέχεια τη σειρά της θα παίρνει επόμενη. Οι προβολές θα συνεχιστούν όλον τον Απρίλιο.

Η επιλογή των ταινιών έγινε με ιστορικά/χρονολογικά κριτήρια, ώστε το κοινό, παρακολουθώντας ταινίες από τις απαρχές του ελληνικού σινεμά, να διαπιστώσει την εξέλιξη όχι μόνο του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και του ελληνικού τοπίου (Αθήνα, ύπαιθρος) στο πέρασμα των χρόνων, και ταυτόχρονα να πάρει μια γεύση από το αρχείο της Ταινιοθήκης και την πολύπλευρη δράση της (διάσωση, αποκατάσταση, συντήρηση και προβολή ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου). Το ίδιο διάστημα, μέσω της ιστοσελίδας, το κοινό θα μπορεί να μαθαίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταινίες αυτές, τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής τους, τους πρωτεργάτες δημιουργούς τους και τη διαδικασία αποκατάστασής τους.

Επομένως, η έναρξη θα γίνει με την παλαιότερη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας Οι περιπέτειες του Βιλλάρ (1924) και θα ακολουθήσουν κατά χρονολογική σειρά μια σειρά ταινιών του βωβού και του πρώιμου ομιλούντος κινηματογράφου, που η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει αποκαταστήσει και ψηφιοποιήσει.

Οι περισσότερες ταινίες θα προβληθούν με την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσαν επί τούτου γνωστοί μουσικοσυνθέτες στους οποίους η Ταινιοθήκη ανέθεσε να επενδύσουν τις νέες αποκατεστημένες κόπιες.

Οι ταινίες που θα προβληθούν τον Απρίλιο

The films that will be screened on April

08.04.2020

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΙΛΛΑΡ
Τζόζεφ Χεπ, 1924
THE ADVENTURES OF VILLAR
Joseph Hepp, 1924

11.04.2020

ΑΣΤΕΡΩ
Δημήτρης Γαζιάδης, 1929
ASTERO
Dimitris Gaziadis, 1929, w/ French intertitles

14.04.2020

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αχιλλέας Μαδράς, 1931
THE MAGICIAN OF ATHENS
Ahilleas Madras, 1931

17.04.2020

ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ
Δημήτρης Τσακίρης, 1932
TRUE LOVE (O AGAPITIKOS TIS VOSKOPOULAS)
Dimitris Tsakiris, 1932

20.04.2020

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ
Στέλιος Τατασόπουλος, 1932
SOCIAL DECAY
Stelios Tatasopoulos, 1932, w/ English subtitles

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00
Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη online για τρία 24ώρα.

START TIME: 20:00
Each film will be available for 72 hours online.

Ξεκινήσαμε ήδη με την μικρού μήκους ταινία Η ΡΟΔΑ (1964) του Θόδωρου Αδαμόπουλου, η οποία θα είναι προσβάσιμη όλο τον μήνα, μια ταινία-περίπατος στην Αθήνα που θα απολαύσουμε ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες αυτές μέρες εγκλεισμού. Πρόκειται για τις περιπέτειες μιας ρόδας αυτοκινήτου στην αττική γή. Η ρόδα τέθηκε απροσδόκητα εκτός μηχανής, και άρχισε μια τρελή πορεία στην πόλη. Ηθοποιοί: Βαγγέλης Καζάν, Χρήστος Τσάγκας, Δημήτρης Παπανικολάου.

Για να τις δείτε πατήστε εδώ : tainiothiki.gr

Διαβάστε επίσης

Close