Tango Toilet

Tango Toilet

Στη βιτρίνα του Notos Galleries, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, στις 12:00, 13:00, 19:00, 20:00, παρακολούθηση δωρεάν

Τα 48α Δημήτρια, παρουσιάζουν σε πανελλήνια πρώτη, την ευρηματική χορογραφία του Αργεντινού Rodrigo Pardo «Tango Toilet», η οποία θα εκπλήξει ευχάριστα τους επισκέπτες του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς θα πραγματοποιηθεί στη βιτρίνα του εμπορικού καταστήματος «Notos Galleries» (Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 31). Ο Rodrigo Pardo και η Cristina Cortés, θα χορέψουν για το κοινό της πόλης, τον διασημότερο αργεντίνικο χορό, σε τέσσερις… πράξεις: στις 12:00, στις 13:00, στις 19:00 και στις 20:00.

Θησαυρός της αργεντίνικης κουλτούρας, σύμβολο σαγήνης, αποπλάνησης και ερωτισμού, αλλά και Παγκόσμια Κληρονομιά, σύμφωνα με την Unesco.

Το Tango δεν είναι απλός χορός. Είναι συναντήσεις, περιπτύξεις και φιγούρες που δεν αντιγράφονται. Είτε ο Ροδόλφο Βαλεντίνο είσαι, είτε ο Αλ Πατσίνο, είτε κάποιος, όχι και τόσο διάσημος, το θέμα – θέαμα, όταν εκτελείται σωστά και με πάθος, πυροδοτεί τις αισθήσεις χορευτών και θεατών μ’ ένα μαγικό, σχεδόν ασυνείδητο τρόπο. Ίσως φταίνε τα ψηλά τακούνια, ίσως τα τριαντάφυλλα ανάμεσα στα δόντια, ίσως φταίνε και τα φεγγάρια.

Κανείς, μέχρι σήμερα, δεν είχε σκεφθεί να χορογραφήσει Tango, μέσα στις τουαλέτες. Από τη στιγμή όμως που έχουμε δει ουρητήρες να γίνονται έργα τέχνης, τοποθετημένοι σε μια γκαλερί, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Με οδηγό το χιούμορ, την κομψότητα και την υψηλή αισθητική, η παράσταση Tango Toilet, συνήθως, παρουσιάζεται σε χώρους που δυναμιτίζουν την ηδονοβλεπτική αίσθηση. Ο αργεντινός χορογράφος, performer και δημιουργός βίντεο, Rodrigo Pardo, επιμένει πως το Tango μπορεί να είναι κλασικό, παραμένει όμως ανοιχτό στην πρόκληση, το χιούμορ και την ανατροπή. Πότε ειρωνικός, πότε μελαγχολικός, πότε ρομαντικός και πότε αλήτης, ο Rodrigo Pardo, επαναπροσδιορίζει την παραδοσιακή τελετή του Tango, μέσα από μία τολμηρή, αυθάδικη, αλλά και τόσο ποιητική παράσταση. Δεν έχει σημασία το που βρίσκεσαι, σε μια δημόσια τουαλέτα ή σ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Σημασία έχει η καλλιτεχνική ιδέα και το πως αξιοποιείς το περιβάλλον μέσα στο οποίο επιλέγεις να δημιουργήσεις. Rodrigo Pardo. Χορογράφος, ερμηνευτής και δημιουργός βίντεο.

Rodrigo Pardo.

Γεννήθηκε το 1971 στην Αργεντινή. Σπούδασε υποκριτική και εργάστηκε ως καλλιτέχνης του δρόμου, στην Αργεντινή και αργότερα στην Ευρώπη.
Στη συνέχεια σπουδάζει χορό, στην Taller de Danza Contemporánea del TGSM του Buenos Aires. Συνεργάζεται με τους πιο σημαντικούς χορογράφους της πατρίδας του: Oscar Aráiz, Ana María Stekelman and Gustavo Lesgart. Η δουλειά του είναι πολυμορφική. Ειδικεύεται σε site – specific έργα, αξιοποιώντας ποικίλες τεχνικές και μέσα. Χρησιμοποιεί την κίνηση και την φαντασία του, ως εργαλεία για να αντιλαμβάνεται τον χώρο. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ολόκληρο τον κόσμο, σε αμέτρητα φεστιβάλ τέχνης, από την Βενετία και την Θεσσαλονίκη ως τις ΗΠΑ και την Ισπανία. Σήμερα, ζει κι εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Συντελεστές:
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Rodrigo Pardo
Χορογραφία: Rodrigo Pardo, Cristina Cortés
Ερμηνεύουν: Cristina Cortés, Rodrigo Pardo
Μουσική: «Tanguera» by Mariano Mores

Τρίτη 15 Οκτωβρίου.
Ώρα: 12:00, 13:00, 19:00, 20:00.
Στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος Notos Galleries

Διαβάστε το πρόγραμμα των 48ων Δημητρίων εδώ
Διαβάστε επίσης

1ο φεστιβάλ παιδικών παραστάσεων ΔΕΘ

1ο φεστιβάλ παιδικών παραστάσεων ΔΕΘ

Στην 79η ΔΕΘ ξεκινάει ένα νέο φεστιβάλ για τους μικρούς επισκέπτες, χωρίς πρόσθετο εισιτήριο. Θα περιλαμβάνει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και διαδραστικές εκδηλώσεις.

Close