The Tempest / Η Τρικυμία, από τη Die Wolke art group

The Tempest / Η Τρικυμία, από τη Die Wolke art group

στο Vitruvian Thing, 19 και 20 Μαρτίου 2022.

Μετά τις sold-out παραστάσεις του Δεκεμβρίου και των αρχών Μαρτίου, η παράσταση σύγχρονου χορού της Die Wolke art group που έχει εξάψει τη φαντασία του κοινού επιστρέφει για δυο βραδιές ακόμα! Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με ζωντανή μουσική, video mapping, και ανανεωμένο καστ, η ανοιξιάτικη “Τρικυμία” θα γίνει στις 19 και 20 Μαρτίου, στο Vitruvian Thing.

Ένας βασιλιάς θα ναυαγήσει σε ένα νησί-λαβύρινθο, όπου κατοικούν δυο πλάσματα: το ξωτικό Άριελ και το τέρας Κάλιμπαν. Σε 10 σκηνές, εμπνευσμένες από την ιστορία συνομωσίας και δίψας για εξουσία του Σαίξπηρ, η διασκευή αυτή εστιάζει στις δυνάμεις της δημιουργίας, της μεταμόρφωσης, και της ψευδαίσθησης.

Οι χορευτές ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους και, συνοδευόμενοι από ζωντανή μουσική και video mapping, μας συστήνουν στα αντίθετα άκρα των δημιουργικών δυνάμεων, σε ένα ταξίδι προς τη συγχώρεση.

The Tempest / Η Τρικυμία, από τη Die Wolke art group

Πιστή στην Σαιξπηρική της προέλευση, η παράσταση δεν είναι ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία: ασόβαρη, βυθισμένη στο πνεύμα της αναρχίας των χαρακτήρων της, με γρήγορο ρυθμό. Στημένη στο Vitruvian Thing και για περιορισμένο αριθμό θεατών, η Τρικυμία υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία: με mapping από 4 projectors, ζωντανή μουσική με surround ήχο, πρωτότυπα σκηνικά και κοστούμια, το κοινό θα απολαύσει μια χορταστική 60λεπτη παράσταση για τους λάτρεις του χορού, του θεάτρου, της μουσικής, και όχι μόνο!

Η παράσταση, σε χορογραφία Δροσιάς Τριαντάκη, πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αποσπάσματα προυσιάστηκαν, μάλιστα, μέσω live streaming, στο γνωστό φεστιβάλ Burning Man (ΗΠΑ).

The Tempest / Η Τρικυμία, από τη Die Wolke art group

H Die Wolke art group είναι μη κερδοσκοπική ομάδα παραστατικών τεχνών γνωστή από τη χρήση νέων μέσων και τεχνολογίας, αλλά και πρωτότυπης ζωντανής μουσικής στις παραστάσεις της, όπως στα Trajectory of an Idea, Δtopia, Stream, Cascade, και Discrete Works.

Διοργανώνει επίσης τα διεθνή φεστιβάλ Thessaloniki Cinedance International και Unit Motives, όπως και για την παραγωγή των ISO sessions, μια σειρά ψηφιακών παραστάσεων χορού και μουσικής για τα 55α Δημήτρια. Έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων για τη σειρά ταινιών χορού μικρού μήκους Imago, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος διοργανώσεων, φεστιβάλ, και συνεδρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. “Die Wolke” σημαίνει “το σύννεφο” στη Γερμανική γλώσσα.

The Tempest / Η Τρικυμία, από τη Die Wolke art group

Η Δροσιά Τριαντάκη, ιδρυτικό μέλος, χορογράφος, και performer της Die Wolke, είναι απόφοιτος της Folkwang Universität der Kunst Pina Bausch και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Εκτός από τη δράση της με τη Die Wolke, έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και πολλές ομάδες θεάτρου και χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το καστ του Tempest συμπληρώνουν οι Ιωάννα Παλαμήδους (Άριελ) και Σαββίνα Ρωμανού-Πύλλη (Κάλιμπαν).

The Tempest / Η Τρικυμία, από τη Die Wolke art group

Ο sound artist και συνθέτης ηλεκτροακουστικής/ηλεκτρονικής μουσικής Dani Joss, δημιουργός του τιμημένου με διεθνές βραβείο Qwartz δίσκου Shaper of Form (Poeta Negra 2006), συνυπογράφει τη σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση της μουσικής της Τρικυμίας μαζί με τον τακτικό του συνεργάτη Δημήτρη Δαλέζη.

Μαζί με την Αλίκη Ιωσαφάτ, που έχει επιμεληθεί το οπτικό υλικό και το video mapping της παράστασης, και πολλούς ακόμα συντελεστές, η Die Wolke προσκαλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια μοναδική προσέγγιση της Τρικυμίας.

Συντελεστές: Δροσιά Τριαντάκη, Ιωάννα Παλαμήδους, Σαββίνα Ρωμανού-Πύλλη (χορός), Δημήτρης Δαλέζης, Dani Joss (μουσική), Αλίκη Ιωσαφάτ (video), Ιωάννης Περισοράτης (σκηνικά/ηλεκτρονικά), Έλενα Σπενταμίδου/Fractal Apparel (κοστούμια), Ηλίας Γεωργιάδης (φωτογραφία). 

The Tempest / Η Τρικυμία, από τη Die Wolke art group

The Tempest / Η Τρικυμία, από τη Die Wolke art group

Πληροφορίες:
die-wolke.org/tempest

Σαβ 19 Μαρτίου: 21:30
Κυρ 20 Μαρτίου: 19:00

Χώρος Covidfree: απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού
.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας, πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό, συστηματική απολύμανση καθισμάτων και επιφανειών

Vitruvian Thing
Web: vitruvianthing.com
Facebook: facebook.com/vitruvianthing

Teasers:
A Tree:https://vimeo.com/683037016
Ariel: https://vimeo.com/683036562
Caliban: https://vimeo.com/683036644
Miranda: https://vimeo.com/683036861

Διαβάστε επίσης

Close