Θεσσαλονίκη: Θερινά προγράμματα, δράσεις και φεστιβάλ για το παιδί

Θεσσαλονίκη: Θερινά προγράμματα, δράσεις και φεστιβάλ για το παιδί

Καλοκαίρι σημαίνει … ξεγνοιασιά, ανεμελιά, παιχνίδι, κέφι και χαρά για τους μικρούς μας φίλους. Ο Δήμος και οι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης το γνωρίζουν αυτό και φροντίζουν να το υπενθυμίζουν στους νέους γονείς με διαρκείς εκδηλώσεις και ψυχαγωγικά- εκπαιδευτικά προγράμματα, που συναρπάζουν τα παιδιά.

Το Thessaloniki Arts and Culture συγκέντρωσε όλες τις  δράσεις που «τρέχουν» αυτή την περίοδο και αφορούν τα παιδιά ή και όλη την οικογένεια.

 

Θεσσαλονίκη: Θερινά προγράμματα, δράσεις και φεστιβάλ για το παιδί

 

Μέρες καλοκαιριού στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διοργανώνει και φέτος θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν στους χώρους του Μουσείου(Προξένου Κορομηλά 23,  2310 229778), από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου 2019 και ώρες 09:00 – 14:00.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα δύο εβδομάδων με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, σύνθεσης λόγου, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, κόμικς και πολλές άλλες εκπλήξεις… Οι μικροί μας φίλοι με τις αισθήσεις τους θα εξερευνήσουν ήχους και χρώματα, θα μυηθούν στη σύγχρονη μουσειακή πραγματικότητα μέσα από βιωματικές δράσεις, ενώ με τη δημιουργική συμμετοχή σε ομαδικά projects τα παιδιά θα ανακαλύψουν, θα κατανοήσουν και θα χαιρετίσουν τον ήρωα μέσα τους.

Την επιστημονική επιμέλεια των εργαστηρίων έχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, ενώ την οργάνωση και το γενικό συντονισμό των δράσεων η Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Φανή Τσατσάια.

Το τμήμα φιλοξενεί μέχρι 20 παιδιά και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα περιλαμβάνει ελαφρύ κολατσιό και ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών κατά την παραμονή τους στο Μουσείο.

Κόστος συμμετοχής:

50€ αν το παιδί έρθει μόνο την πρώτη εβδομάδα

60€ αν το παιδί έρθει μόνο την δεύτερη εβδομάδα

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ – Μαθητές 1€

 

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Θεσσαλονίκη: Θερινά προγράμματα, δράσεις και φεστιβάλ για το παιδί

Το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού με δωρεάν είσοδο για όλους

Ο Δήμος Παύλου Μελά μεταμορφώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά σε ένα απέραντο παιχνιδότοπο και διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού.

Τις ημέρες Τρίτη 4, Τετάρτη 5, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, τις ώρες 18.00 – 21.00, και με είσοδο ελεύθερη για τα παιδιά και τους συνοδούς τους από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Παύλου Μελά, ανοίγουν την αγκαλιά τους και σας περιμένουν στη πιο μεγάλη γιορτή για τα παιδιά!

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου σας προσκαλούν να παίξετε και να γνωρίσετε καλύτερα τον μαγικό κόσμο των παιδιών με εικαστικά εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορευτικά, γυμναστική, τοξοβολία, επιδείξεις πολεμικών τεχνών, επιτραπέζια παιχνίδια, πειράματα και πολλές άλλες εκπλήξεις, σε συνεργασία με πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και άλλους φορείς Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και δήμων της Θεσσαλονίκης.

Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά διασκεδάζουν, δημιουργούν, εκφράζονται, αναπτύσσουν τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους και μαθαίνουν να υπακούν σε κανόνες απαραίτητους στη διαδικασία του παιχνιδιού, να συνεργάζονται, να κερδίζουν και να χάνουν.

Ας μοιραστούμε τη μαγεία του παιχνιδιού με τα παιδιά, με τη γνώση πως κάνουμε το καλύτερο για εκείνα. Ας εμπιστευτούμε τα παιδιά να παίξουν!

Με στόχο την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση, τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί τους κάθε ηλικίας, θα διασκεδάσουν και μέσα από τη βιωματική και τη διαδραστική συμμετοχή τους σε παραδοσιακά αλλά και πιο σύγχρονα παιχνίδια, θα νιώσουν τη δύναμη της ομαδικότητας, της φιλίας και της αλληλεγγύης, καθώς η Κοινωνική Υπηρεσία ενημερώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν, να προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και παραδοσιακά παιχνίδια για τις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες θα τα παραδώσουν στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

 

Θεσσαλονίκη: Θερινά προγράμματα, δράσεις και φεστιβάλ για το παιδί

Η Παραθινούπολη στο Δήμο Καλαμαριάς

Ξεκινά το παιδικό φεστιβάλ Παραθινούπολη στην Καλαμαριά, η μεγάλη γιορτή των παιδιών, στην πλαζ Αρετσούς με τις οργανωμένες επισκέψεις μαθητών. Τα σχολεία θα έχουν την τιμητική τους! Εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια, βασισμένα στις αρχές της συνεργατικής και δημιουργικής μάθησης.

Το φεστιβάλ συναντά τα σχολεία:
4, 5 και 7 Ιουνίου, ώρες 09:00-12:00
Το πρόγραμμα των σχολείων δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί με τους παιδαγωγούς και εμψυχωτές της πόλης μας, να προσεγγίσουν νέες προτάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων και να αποκομίσουν χρήσιμα ερεθίσματα που μπορούν να αξιοποιήσουν στη σχολική τάξη.

Τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο και εκφράζονται δημιουργικά μέσα από πολύτεχνες δραστηριότητες.

Συμμετέχουν σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής με οργανωμένες επισκέψεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμαριάς την:

Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 19:30 

Ξεκινάμε στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού και τον πεζόδρομο Κομνηνών
Δρώμενο από την Καλλιτεχνική ομάδα «ΚΙΡΚΟ» με παρέλαση καλλιτεχνών, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ, μουσικών και μίνι show street circus

Παρασκευή 7 Ιουνίου, 6-10 μ.μ. Πλαζ Αρετσούς

Περίπτερα Δράσεων 6-9 µ.µ.
Γωνιά των χρωμάτων και των ήχων
«Βάζω χρώμα στην πόλη μου», τεχνικές ζωγραφικής και γκράφιτι από το Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών ΑRT FACTORY σε επιμέλεια Τατιάνας Τριγώνη

«Η πόλη του σήμερα!», τρισδιάστατη μακέτα- κολλάζ από το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Ο μυστικός κήπος της Νέλλης»

«H Μέριμνα Παιδιού δημιουργεί με τα παιδιά», εικαστικό εργαστήρι με τις παιδαγωγούς της Μέριμνας Παιδιού.

Γωνιά του Πράσινου πλανήτη
«Ένα κουτί μετράει!», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Ένα διαφορετικό ψηφιδωτό», ομαδική κατασκευή ψηφιδωτού με ανακυκλώσιμα υλικά από το εργαστήριο δημιουργίας και μάθησης «Το παραμικρό» και την ομάδα MOSAICISTS

Γωνιά των Δικαιωμάτων
«Μαθαίνουμε δημιουργικά τα δικαιώματά μας!», εργαστήριο ευαισθητοποίησης από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία

Γωνιά των Πειραμάτων και της Τεχνολογίας
«Η δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα», δημιουργικό εργαστήρι τεχνολογίας από την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα

«Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής» με την ομάδα EDU ACT

Γωνιά παιχνιδιού
«Τα παιχνίδια μας φέρνουν κοντά», εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού υλικού

«Φτιάχνουμε καλοκαιρινά Frisbees», από τα Simple Crafts με τον Σοφοκλή Αμπατζίδη

«Σχολείο Κλόουν», θεατρικό παιχνίδι και γνωριμία με την τέχνη του κλόουν, από την ομάδα Κόκκινες Μύτες

«Mystery games», παιχνίδια γρίφων και μυστηρίου με την ομάδα Λαλα land

«Μαθαίνουμε Stratego» με την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego και τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή Σταύρο Σεκερτζή

«Παίζουμε Σκάκι» με την Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς

«Στη θάλασσα…», γνωριμία και τρόποι χειρισμού σκάφους τύπου optimist από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Παιχνιδότοπος για τα πολύ μικρά παιδιά
«Ένα ταξίδι στις 4 εποχές», αισθητηριακά παιχνίδια για πολύ μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς. Επιμέλεια: Άντζυ Κάντζου, ομάδα ΣΒΟΥΡΑ

Μικρή σκηνή, 7.00 μ.μ.
«Η κοκκινοσκουφίτσα», κωμική παράσταση κουκλοθεάτρου από την ομάδα «JINX». Κατασκευή κούκλων-σκηνικών Ντόμινι Λυμπέρη

Κεντρική σκηνή, 8:30 μ.μ.
«Το μικρό μυστικό της ζωής» της Γεωργίας Βεληβασάκη, μουσικοθεατρική παράσταση που αναφέρεται στη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση. Σκηνοθεσία-μουσική, Κωνσταντίνος Αθυρίδης, εικονογράφηση Μαρία Κοντογιώργου

Σάββατο 8 Ιουνίου, 6-10 μ.μ. Πλαζ Αρετσούς

Περίπτερα Δράσεων 6-9 µ.µ.
Γωνιά των χρωμάτων και των ήχων
«Αφηρημένα πορτραίτα», εικαστική δράση από το ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.

«Εφαρμόζοντας τεχνικές street art» με το εργαστήριο KAΡΛΑΣ ART WORLD

«Ακούω τον πίνακα, ζωγραφίζω μουσική!», με το εργαστήριο μουσικής δημιουργικής απασχόλησης «Χαρά και Μουσική»

Γωνιά του Πράσινου πλανήτη
«Ένα κουτί μετράει!», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Πρασινίζουμε τη γη μας!», διαδραστικό πρόγραμμα με το Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα

«Φτιάχνουμε ένα κόσμημα από ανακυκλώσιμα υλικά», από τις Σχολές Τέχνης «MOKUME». Επιμέλεια: Χριστίνα Μαϊκίδου-Πουτρίνο και Μυρσίνη Μπεζουργιάννη

Γωνιά των Δικαιωμάτων
«Παί-Ζω με τα δικαιώματά μου», εκπαιδευτική δράση με την καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην πόλη»

Γωνιά των Πειραμάτων και της Τεχνολογίας
«Ο δίσκος του Νεύτωνα», δημιουργικό εργαστήρι τεχνολογίας από το δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Το Πράσινο σύννεφο»

«Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής» με την ομάδα ROBOT SET GO

Γωνιά παιχνιδιού
«Τα παιχνίδια μας φέρνουν κοντά», εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού υλικού

«Σχολείο Κλόουν», θεατρικό παιχνίδι και γνωριμία με την τέχνη του κλόουν, από την ομάδα Κόκκινες Μύτες

«Mystery games», παιχνίδια γρίφων και μυστηρίου με την ομάδα Λαλα land

«Μαθαίνουμε Stratego» με την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego και τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή Σταύρο Σεκερτζή

«Παίζουμε Σκάκι» με την Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς

«Στη θάλασσα…», γνωριμία και τρόποι χειρισμού σκάφους τύπου optimist από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

6:30 μ.μ.
Δράση – επίδειξη σκαφών optimist από τους αθλητές και προπονητές του ΝΑΟΚΘ.

Παιχνιδότοπος για τα πολύ μικρά παιδιά
«Ένα ταξίδι στις 4 εποχές», αισθητηριακά παιχνίδια για πολύ μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς. Επιμέλεια: Άντζυ Κάντζου, ομάδα ΣΒΟΥΡΑ

«Ας παίξουμε κι ας λερωθούμε!», αισθητηριακό παιχνίδι για μικρά παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS – Πλαγιάρι.

Μικρή σκηνή, 7.00 μ.μ.
«Η Πεντάμορφη και το τέρας», παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Θεατρικοποιημένη εκδοχή του γνωστού παραμυθιού, σε σκηνοθεσία της Άννης Τσολακίδου. Ενδυματολόγος: Χρήστος Μπρούφας. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Άγγελος Νεράτζης και Χρίστος Νταρακτσής

Κεντρική σκηνή, 8:30 μ.μ.
«Ο Πόλεμος της χαμένης παντόφλας με μουσικά παιχνίδια», μουσικοθεατρική παράσταση και μουσικά παιχνίδια, εμπνευσμένα από το ομώνυμο έργου του Ευγένιου Τριβιζά. Παραγωγή: Μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Παιχνιδιάτορες του Πύργου» της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., σε σύμπραξη με την Παιδική Σκηνή «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ»

Κυριακή 9 Ιουνίου, 11-2 το μεσημέρι Πλαζ Αρετσούς
Περίπτερα Δράσεων, 11 π.µ.- 2 µ.µ.
Γωνιά των χρωμάτων και των ήχων
«Αφηρημένα πορτραίτα», εικαστική δράση από το ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.

«Εφαρμόζοντας τεχνικές street art» με το εργαστήριο KAΡΛΑΣ ART WORLD

«Η πόλη του σήμερα!», τρισδιάστατη μακέτα- κολλάζ από το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Ο μυστικός κήπος της Νέλλης»

Γωνιά του Πράσινου πλανήτη
«SURVIVOR – ο αγώνας για την ανακύκλωση», εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επιδαπέδιο παιχνίδι από την ομάδα ADDART

«Πρασινίζουμε τη γη μας!», διαδραστικό πρόγραμμα με το Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα

«Ένα διαφορετικό ψηφιδωτό», ομαδική κατασκευή ψηφιδωτού με ανακυκλώσιμα υλικά από το εργαστήριο δημιουργίας και μάθησης «Το παραμικρό» και την ομάδα MOSAICISTS

Γωνιά των Πειραμάτων και της Τεχνολογίας
«Η δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα», δημιουργικό εργαστήρι τεχνολογίας από την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα

«Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής» με την ομάδα ROBOT SET GO

Γωνιά παιχνιδιού
«Γνωρίζω το Τσίρκο, γνωρίζω εμένα», εργαστήριο τσίρκου και ακροβατικών από την ομάδα ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ

«Φτιάχνουμε καλοκαιρινά Frisbees», από τα Simple Crafts με τον Σοφοκλή Αμπατζίδη

«Στη θάλασσα…», γνωριμία και τρόποι χειρισμού σκάφους τύπου optimist από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Παιχνιδότοπος για τα πολύ μικρά παιδιά
«Ένα ταξίδι στις 4 εποχές», αισθητηριακά παιχνίδια για πολύ μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς. Επιμέλεια: Άντζυ Κάντζου, ομάδα ΣΒΟΥΡΑ

Μικρή Σκηνή, ώρα 12:00
«Ο φίλος μου ο Τόμπυ», παράσταση κουκλοθεάτρου από τη θεατρική ομάδα «ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ», σε σκηνοθεσία Τάσου Αγγελόπουλου

Κυριακή 9 Ιουνίου, 6-9 μ.μ. Πλαζ Αρετσούς

Περίπτερα Δράσεων, 6-9 µ.µ.
Γωνιά των χρωμάτων και των ήχων
«Βάζω χρώμα στην πόλη μου», τεχνικές ζωγραφικής και γκράφιτι από το Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών ΑRT FACTORY σε επιμέλεια Τατιάνας Τριγώνη

«Εφαρμόζοντας τεχνικές street art» με το εργαστήριο KAΡΛΑΣ ART WORLD

«Η χρωματιστή πόλη του ζωγράφου Πάουλ Κλέε», εικαστικό εργαστήρι με την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα “Σχεδία στην πόλη”

Γωνιά του Πράσινου πλανήτη
«Ένα κουτί μετράει!», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Πρασινίζουμε τη γη μας!», διαδραστικό πρόγραμμα με το Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα

«Φτιάχνουμε ένα κόσμημα από ανακυκλώσιμα υλικά», από τις Σχολές Τέχνης «MOKUME». Επιμέλεια: Χριστίνα Μαϊκίδου-Πουτρίνο και Μυρσίνη Μπεζουργιάννη

Γωνιά των Δικαιωμάτων
«Μαθαίνουμε δημιουργικά τα δικαιώματά μας!», εργαστήριο ευαισθητοποίησης από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία

Γωνιά των Πειραμάτων και της Τεχνολογίας
«Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής» με την Edu Act – Δράση για την εκπαίδευση

«Ο δίσκος του Νεύτωνα», δημιουργικό εργαστήρι τεχνολογίας από το δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Το Πράσινο σύννεφο»

Γωνιά παιχνιδιού
«Τα παιχνίδια μας φέρνουν κοντά», εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού υλικού

«Φτιάχνουμε καλοκαιρινά Frisbees», από τα Simple Crafts με τον Σοφοκλή Αμπατζίδη

«Γνωρίζω το Τσίρκο, γνωρίζω εμένα», εργαστήριο τσίρκου και ακροβατικών από την ομάδα ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ

«Μαθαίνουμε Stratego» με την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego και τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή Σταύρο Σεκερτζή

«Παίζουμε Σκάκι» με την Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς

«Στη θάλασσα…», γνωριμία και τρόποι χειρισμού σκάφους τύπου optimist από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Παιχνιδότοπος για τα πολύ μικρά παιδιά
«Ένα ταξίδι στις 4 εποχές», αισθητηριακά παιχνίδια για πολύ μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς. Επιμέλεια: Άντζυ Κάντζου, ομάδα ΣΒΟΥΡΑ

Μικρή σκηνή, 7.00 μ.μ.
«Ο Πασχάλης και το μυστήριο της σπηλιάς», παράσταση κουκλοθεάτρου από την Παιδική Σκηνή «ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ»

Κεντρική σκηνή, 8:30 μ.μ.
«Τραγούδια για παιδάκια και παιδιά», συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, τις Παιδικές Χορωδίες του 8ου και 20ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς καθώς και την Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Τις χορωδίες θα πλαισιώσουν οι καταξιωμένοι μουσικοί και σολίστ Θάνος Σταυρίδης (ακκορντεόν) και Γιάννης Καρακαλπακίδης (μπάσο)

 

Θεσσαλονίκη: Θερινά προγράμματα, δράσεις και φεστιβάλ για το παιδί

Το 3ο Fam Fiesta by KIDOT είναι εδώ για μικρούς και μεγάλους

Τρίτη συνάντηση! Τρίτη μεγάλη γιορτή! Μία ακόμα απίστευτη φιέστα για ολόκληρη την οικογένεια έρχεται στις 9 Ιουνίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν για ακόμα μία φορά τον μαγικό κόσμο του Fam Fiesta!

Το τρίτο Fam Fiesta by KIDOT έρχεται στον πλέον κεντρικό και φιλόξενο χώρο του  αγαπημένου μας TOMS Flagship Thessaloniki, στην Τσιμισκή 22, και υπόσχεται αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 με ένα αλλιώτικο εργαστήριο εικαστικών. Εξερευνούμε υφές και σχήματα παίζοντας με το αποτύπωμα που αφήνουν κοινά αντικείμενα και έτσι πειραματιζόμαστε και δημιουργούμε την δική μας επιφάνεια που στο τέλος θα την τυπώσουμε.

Συνεχίζουμε, ταξιδεύοντας στην χώρα του Ποτέ με τον Πήτερ Παν.

Κάθε ένας από εμάς μοναδικός και εξαιρετικά χρήσιμος στις περιπέτειες που θα ζήσουμε εκεί. Τι ρόλο θα παίξουν άραγε τα ταλέντα και οι Νοημοσύνες μας;

Παράλληλα στον διπλανό χώρο, γνωρίζουμε την kids yoga και ανακαλύπτουμε τα οφέλη της με ένα άκρως διασκεδαστικό

τρόπο. Τα παιδιά θα γνωρίσουν να ελέγχουν το σώμα και τις σκέψεις τους, να αναπνέουν σωστά, να συγκεντρώνονται και να ηρεμούν.

Λίγο αργότερα, κάνουμε ¨μπλουμ¨ και δημιουργούμε έναν κινούμενο βυθό με απλά υλικά

που έχουμε στο σπίτι μας με στόχο να υιοθετήσουμε τη φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, ενώ στη συνέχεια συνεχίζουμε τις περιπλανήσεις μας με τον Καπετάν Σημαδούρα. Είστε έτοιμοι να ζήσετε μαζί μας ένα καλοκαιρινό διαδραστικό παραμύθι περιπέτειας γεμάτο με γρίφους, προκλήσεις και κατασκευές;

Και επειδή Fam Fiesta σημαίνει γιορτή, σημαίνει οικογένεια και ξεγνοιασιά, σημαίνει πάρτι. Το σήμα της λήξης δίνεται με το πιο ξέφρενο Fam Fiesta Party από την ομάδα του KIDOT!

Το πιο φανταστικό κλείσιμο των φετινών Fam Fiesta έρχεται. Μουσική, χορός, κέφι και χαμόγελα είναι όλα τα συστατικά που χρειαζόμαστε.

Γιατί αυτό είναι το Fam Fiesta. Μια φιέστα. Μια γιορτή. Ένα μεγάλο πάρτι για ολόκληρη την οικογένεια. Αμέτρητες Κυριακές που μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, έρχονται κοντά, παίζουν μαζί, χορεύουν μαζί, γελούν μαζί.

Το Fam Fiesta είναι η γιορτινή στιγμή που η οικογένεια μοιράζεται, που ενώνεται. Είναι η στιγμή που είναι “μαζί”.

Το Fam Fiesta Party δεν είναι ο αποχαιρετισμός μιας τέτοιας γιορτινής στιγμής. Είναι το καλωσόρισμα όλων εκείνων των γιορτινών στιγμών που έρχονται!

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα ψυχαγωγικά event, στο χώρο διεξαγωγής του Fam Fiesta θα βρίσκεται το πιο family oriented market δίνοντας την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν στοχευμένα προϊόντα και υπηρεσίες για το παιδί, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια καθώς και να συνομιλήσουν με μερικούς από τους εισηγητές των δράσεων του 3rd Fam Fiesta by KIDOT Thessaloniki Edition 2019!

Τέλος, με το πρόγραμμα των δράσεων, από τις 11 το πρωί θα λειτουργούν kids corners, δίνοντας την δυνατότητα στους πολύ μικρούς μας φίλους να παίξουν ξέγνοιαστα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από προσχολική ηλικία ενώ οι συνοδοί των παιδιών μπορούν να απολαύσουν τα βελούδινα ροφήματα και τα γευστικά snacks από το Food & Drink Βar της Toms .

Να μην ξεχάσω!

Οι επισκέπτες του Fam Fiesta καλούνται να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής πριν την έναρξη των δράσεων και των εργαστηρίων έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά!

  • Για τις δράσεις υπάρχει ηλεκτρονική προεγγραφή την οποία μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: https://bit.ly/2HR0A05
  • Προεγγραφές θα πραγματοποιούνται και στον χώρο διεξαγωγής την ίδια μέρα εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
  • Το Fam Fiesta είναι μια γιορτή για ολόκληρη την οικογένεια! Έτσι, οι δράσεις μας απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά προάγοντας την αλληλεπίδραση και τις δραστηριότητες γονέα-παιδιού!
  • Μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προεγγραφές στο www.famfiesta.gr και στο www.kidotfestival.com αλλά και τα social media του KIDOT Festival!

Με τη Συμμετοχή:

Εργαστήρι Εικαστικών “Αλογο” * The Key Creative School * Παιδεία Παίζει * Παιδικός Σταθμός και Νηπιαγωγείο ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΖΟΥΜ *  Άθυρμα * Egreeno *

Ώρα προσέλευσης: 11:00

Ώρα έναρξης δράσεων: 11.00

Ενήλικες: δωρεάν | Παιδιά: 5 ευρώ

 

 

Διαβάστε επίσης

Close