Τι πρέπει να επισκεφτείς τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

Τι πρέπει να επισκεφτείς τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

Βρήκαμε τις 5 πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου

Κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις. Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει φέτος το θέμα  «Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Το Thessaloniki Arts and Culture έψαξε και βρήκε τις 5 πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις γι’ αυτή την ημέρα για να επιλέξεις που και πως θα την περάσεις.

 

Στο Μουσείο Κινηματογράφου

Το Σάββατο 18 Μαΐου το Μουσείο Κινηματογράφου προσκαλεί τους επισκέπτες, μέσα από μια σειρά διαδραστικών περιηγήσεων με ελεύθερη είσοδο, να γνωρίσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου όπως αυτό αποτυπώνεται στις οκτώ σεκάνς του, να απολαύσουν σημαντικές πτυχές της πολιτισμικής κληρονομιάς και, μέσα από τα σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, τα «κινηματογραφικά επίκαιρα» της συλλογής του, να ταξιδέψουν σε στιγμές που σημάδεψαν ιστορικά τη χώρα.

 

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2019 για την οποία έχει προγραμματίσει διάφορες δράσεις. Μεταξύ των οποίων: τα εγκαίνια της έκθεσης “Ενδυματογραφία”, από το σπίτι στο ταξίδι (Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου-30 Ιουνίου, Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ΄, Ώρα: 19.00, Είσοδος Ελεύθερη), Συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης με Σύνολο Εγχόρδων (Υπαίθρια Έκθεση «Αγρός, Οικία, Κήπος, Τόπος», Αίθριο & Προστώο, Ώρα: 20.30-22.00, Είσοδος ελεύθερη).

 

Στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Σάββατο 18/05, 10:00-12:00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών με τίτλο «Δημιουργία κινουμένων σχεδίων με παραδοσιακές τεχνικές» και θέμα τη δημιουργία των κινουμένων με τη βοήθεια του ζωοτρόπιου, ενός παραδοσιακού παιχνιδιού κίνησης του 19ου αι. Οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν τα δικά τους ζωοτρόπια και η δράση θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία μικρών animation movies σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Animation & Interactive Media του AKTO College. Είσοδος ελεύθερη / Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τ. 2310 240002 (Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-22:00), email : [email protected]

 

Στο MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας

Το Σάββατο 18/05, 11:30 – 14:30, o φωτογράφος Σπύρος Δούκας παρουσιάζει την παραδοσιακή φωτογραφική τεχνική υγρού κολλοδίου στο ειδικό εργαστήριο με τίτλο «Ένα μεσημέρι στον σκοτεινό θάλαμο». Πρόκειται για μέθοδο του 19ου αι. που παρήγαγε τα πρώτα αρνητικά σε γυάλινες πλάκες, μια ιστορική επεξεργασία που έδωσε τεράστια ώθηση στη φωτογραφία καθώς οι εκτυπώσεις που προέκυπταν από τις πλάκες διέθεταν τρομερή ευκρίνεια ενώ παράλληλα μπορούσαν να αναπαραχθούν σε απεριόριστα αντίτυπα. Οι συμμετέχοντες στη δράση, χωρισμένοι σε ομάδες των πέντε ατόμων, θα φωτογραφηθούν στο καφέ του Μουσείου και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τον τρόπο εμφάνισης της γυάλινης πλάκας μέσα σ’ έναν προσωρινά διαμορφωμένο σκοτεινό θάλαμο του Μουσείου, λαμβάνοντας στο τέλος ένα ψηφιακό αντίγραφο της φωτογραφίας τους.Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.

 

Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

Ξενάγηση στην υπαίθρια συλλογή των έργων του Μουσείου με την Τζένη Γεωργάκη (Δρ. Αρχαιολόγος), στα πλαίσια του 2ημέρου «Ανοιχτές Πόρτες», το Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου, Επανομή Θεσσαλονίκης, στις 11.00, Είσοδος ελεύθερη

 

 Δάφνη Τσάρτσαρου
Διαβάστε επίσης

Παντρεύεστε; 3η Wedding Fashion στο Λιμάνι

Παντρεύεστε; 3η Wedding Fashion στο Λιμάνι

Η ωραιότερη έκθεση για μελλόνυμφα ζευγάρια με άποψη στη Θεσσαλονίκη, η Wedding Fashion στο Λιμάνι, παρουσιάζει 1η τις καινούριες κολεξιόν για ναδείτε πρώτοι τις προτάσεις των κορυφαίων επαγγελματιών του γάμου για το 2016.

Close