Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα χειμερινά καλλιτεχνικά εργαστήρια ΚΘΒΕ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα χειμερινά καλλιτεχνικά εργαστήρια ΚΘΒΕ

Εξερευνώ, Μαθαίνω, Εκπαιδεύομαι, Διασκεδάζω!

Ο κόσμος της δημιουργίας, της έκφρασης και της φαντασίας, με όχημα την τέχνη του θεάτρου, ανοίγει και πάλι για όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες μέσα από τα Χειμερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια του ΚΘΒΕ.

Φέτος πιο ενισχυμένος και ανανεωμένος από ποτέ ο θεσμός ξεκινά με νέα αισθητηριακά εργαστήρια εξερεύνησης για βρέφη, με εργαστήρια ανακάλυψης και εμπειρίας για παιδιά από 3 ετών και άνω, θεατροπαιδαγωγικά για παιδιά του δημοτικού και βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, για έφηβους και ενήλικες, στο κέντρο της πόλης αλλά και στη Μονή Λαζαριστών!

Το ΚΘΒΕ, υπερασπιζόμενο ένα θέατρο που αγκαλιάζει και απευθύνεται σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, συνεχίζει το ταξίδι του με τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια παρέχοντας για 4η χρονιά δωρεάν μαθήματα για ΑμεΑ.

Στόχος των εργαστηρίων μας είναι η ενθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης των παιδιών, καθώς και η ανάπτυξη της φαντασίας, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο ασκησιολόγιο, που ανταποκρίνεται στην ηλικιακή ομάδα κάθε εργαστηρίου, προσαρμοσμένο στη ιδιαίτερη θεματική, που εισάγει θεατρικούς κώδικες, αφουγκράζεται τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους νέους και εστιάζει σε ερεθίσματα, τα οποία ενθαρρύνουν τα παιδιά να δρουν ως «ενεργοί πολίτες», με ενδιαφέρον για τις κοινωνικές προεκτάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η θεματική του κάθε εργαστηρίου, σχεδιάζεται και διαμορφώνεται, βάσει της μεθοδολογίας και της φιλοσοφίας των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, που σχετίζεται με την βιωματική εμπειρία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της άντλησης υλικού από τα ίδια τα παιδιά.

Οι εγγραφές άρχισαν στις 17 Οκτωβρίου, στα ταμεία του Βασιλικού Θεάτρου – Ωράρια ταμείων.

Η ομάδα εν δυνάμει και το ΚΘΒΕ μια αγκαλιά για τα ΑΜΕΑ.
Πυρήνας φέτος του θεατρικού εργαστηρίου για ΑμεΑ θα είναι η Ομάδα Εν δυνάμει, η οποία σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου κύκλου δράσεων.

Πρόκειται για μία σειρά εβδομαδιαίων θεατρικών εργαστηρίων για νέους (18 ετών και άνω), με εισηγητές και εισηγήτριες ηθοποιούς και μέλη της ομάδας Εν δυνάμει, σε συνεργασία με εθελοντές/ντριες της ομάδας.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία δομημένου διαλόγου, παιχνίδια ρόλων, δημιουργικής γραφής, ασκήσεων χορού και θεάτρου, προσδοκούμε στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος των εργαστηρίων.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ανάπηρους και ανάπηρες, σε φίλους και φίλες της ομάδας Εν δυνάμει, καθώς και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την μεθοδολογία της εργασίας της.

Τμήμα ΑΜΕΑ: 18 ετών και άνω
Μονή Λαζαριστών
Σάββατο 11:00

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο παραπάνω τμήματα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται οι ίδιοι ή οι φροντιστές τους στο ταμείο του Βασιλικού θεάτρου από Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, ώστε να καταθέσουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής στο Θεατρικό Εργαστήρι, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της συμπληρωμένης αίτησης στο mail: [email protected]

Για τις αιτήσεις και για περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια και το πρόγραμμα, θα βρείτε στη σελίδα του ΚΘΒΕ.

Διαβάστε επίσης

Close