«Υπό το Φώς του Φεγγαριού» : Η πρώτη ατομική έκθεση των 3ΜΚ

«Υπό το Φώς του Φεγγαριού» : Η πρώτη ατομική έκθεση των 3ΜΚ

Η Toss Gallery υποδέχεται από τις 8 ως τις 18 Δεκεμβρίου την πρώτη ατομική έκθεση των 3ΜΚ, ενός δίδυμου καλλιτεχνών που παντρεύει την τολμηρή τεχνοτροπία του street art με ευρηματικές, νοσταλγικές αναφορές στο ρεύμα της εικονογράφησης και της χαρακτικής του 17ου αι.

Στην έκθεσή τους με τίτλο «Υπό το Φώς του Φεγγαριού», η Toss Gallery συστήνει για πρώτη φορά τα καινούργια τους έργα – αποτέλεσμα πειραματισμού με ένα φρέσκο καλλιτεχνικό ύφος που συγκεράζει την urban art με την παράδοση και παράλληλα μια στροφή προς μια πιο εικονογραφική φιλοσοφία.

«Υπό το Φώς του Φεγγαριού» : Η πρώτη ατομική έκθεση των 3ΜΚ

Εικόνες δομημένες από γραμμές με μεγαλύτερη κίνηση και ελευθερία, που συνθέτουν νοσταλγικά και ονειρικά τοπία οικεία αλλά και άγνωστα, σαν αποκύημα της φαντασίας και του υποσυνείδητου. Φυσικά, η γραφή τους διατηρεί κάποια στοιχεία κατατεθέν – μνεία στο graffiti και graphic art – που δεν αποχωρίζονται, όπως τα τολμηρά μαύρα περιγράμματα, το monochrome και τα χρωματιστά φλασάκια.

«Υπό το Φώς του Φεγγαριού» : Η πρώτη ατομική έκθεση των 3ΜΚ

Συγχρόνως, οι επιρροές από τα χαρακτικά του 17ου αιώνα, είναι πρόδηλες τόσο στην απαλότερη χρωματική παλέτα, όσο και στην έντονη χρήση του συμβολισμού που χαρακτηρίζει τις νέες τους δουλειές.

«Υπό το Φώς του Φεγγαριού» : Η πρώτη ατομική έκθεση των 3ΜΚ

Ο πολυσχιδής χαρακτήρας των 3ΜΚ δεν μπορεί να περιοριστεί σε καμβάδες, γι’ αυτό και τα έργα της έκθεσης αποτυπώνονται σε υφαντές παραδοσιακές πάντες, σε χειροποίητα χαρτιά, σε τοίχους, σε ξύλινες επιφάνειες και ρούχα. Η εντυπωσιακή ποικιλία τεχνικών που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν, όπως η τοιχογραφία, η ξυλογραφία και η μεταξοτυπία επιτρέπει στο θεατή να ανακαλύψει και να απολαύσει όλες τις εκφάνσεις αυτού του πολλά υποσχόμενου διδύμου.

Οι 3ΜΚ είναι ο Λευτέρης και η Ιωάννα, ένα street art crew με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα. Με ξεχωριστές καλλιτεχνικές αφετηρίες, η κοινή τους πορεία στο graffiti ξεκίνησε το 2012, όταν εμπνεύστηκαν και την αινιγματική υπογραφή «3ΜΚ» από ένα μυστικιστικό περιοδικό παραφυσικού περιεχομένου. Σύντομα, «οικειοποιήθηκαν» νέες σχεδιαστικές επιφάνειες, κάνοντας το άλμα στο tattoo και το design ρούχων.

Σήμερα, το σχεδιαστικό τους ύφος, τόσο στα murals, όσο και στις δημιουργίες του street wear brand τους, διατηρεί τον προσωπικό του χαρακτήρα, αλλά συνεχίζει διαρκώς να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται με νέες εμπνεύσεις και επιρροές.

Διοργάνωση & Επιμέλεια : Θεανώ Γιαννέζη

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 8/12 – 18/12
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από τις 20.00 – 00:00
Διεύθυνση: Toss gallery, Βιλαρά 1, Θεσσαλονίκη, 54625

Toss gallery: instagram.com/toss_gallery/
3mk studio: instagram.com/the_3mk_studio/
fb event: facebook.com/events/686611819591039

Διαβάστε επίσης

Close