Ακούστε τα κάλαντα των Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Ακούστε τα κάλαντα των Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Τα κάλαντα είναι από τα πιο αγαπημένα έθιμα μικρών και μεγάλων. Από το πρωί βγαίναμε στους δρόμους και συναγωνιζόμασταν ποιος θα τα ψάλλει περισσότερες φορές. Ποιος δεν θυμάται τις χαρούμενες νοικοκυρές ανοίγανε διάπλατα τις πόρτες των σπιτιών τους και από μέσα ξεχύνονταν οι μυρωδιές των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων! Χρόνια αλησμόνητα, χρόνια γεμάτα γλυκές αναμνήσεις.

Φέτος δυστυχώς,  αλλάζουν τα πράγματα. Λόγω της κατάστασης που ζούμε, δεν περιμένουμε να ακούσουμε τα κάλαντα ζωντανά από τις παιδικές φωνούλες. Μπορούμε όμως να τα ακούσουμε μέσω διαδικτύου.

Μια νέα έξυπνη εφαρμογή παρουσιάζει έναν διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας, όπου ο χρήστης πατώντας πάνω σε κάθε περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να ακούσει τα κάλαντα των Χριστουγέννων αυτής της περιοχής. Κάλαντα της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και κάθε γωνίας της Ελλάδας.

Πατήστε εδώ και στην συνέχεια επιλέξτε την περιοχή που θέλετε για να ακούσετε τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο διαδραστικός χάρτης με τα κάλαντα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι έργο της Χριστίνας Κουτελίδα.

Tip:
Ακούγονται δυνατά και νιώστε για λίγο πάλι παιδιά!

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close