Χαλαρωτική βόλτα στο πάρκο Κιουπρί στην Έδεσσα!

Χαλαρωτική βόλτα στο πάρκο Κιουπρί στην Έδεσσα!

Υπάρχει μία πόλη στη Βόρεια Ελλάδα που είναι ευλογία να μεγαλώσει κάποιος τα παιδιά του.

Ένα τοπίο με ήρεμα νερά, με υπέροχα πλατάνια, καταπράσινο και με πολύ θετική ενέργεια! Η πόλη της Έδεσσας μας καλωσόρισε κι εμείς θα σας ξεναγήσουμε στο υπέροχο γεφύρι της και στα όμορφα ποταμάκια που τη διασχίζουν!

Χαρακτηριστικό μνημείο της Έδεσσας αποτελεί η Βυζαντινή Γέφυρα Κιουπρί στο ομώνυμο πάρκο. Στον χώρο υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα πλατάνια της πόλης. Εικάζεται ότι από το σημείο αυτό περνούσε η αρχαία Εγνατία οδός ένας περισπούδαστος ρωμαϊκός δρόμος που συνέδεε την Κωσταντινούπολη με τα παράλια της Αδριατικής θάλασσας (Δυρράχιο).

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ο χώρος γίνεται ένα από τα χειρότερα θέατρα συγκρούσεων τα πέτρινα χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Εδώ στην Μάχη της Έδεσσας έγινε μία από τις σκληρότερες μάχες στο πέρασμα του ορμητικού Βόδα (Εδεσσαίου) ποταμού.

Μετά τον πόλεμο ο χώρος αποκτά σιγά-σιγά την παλιά του αίγλη. Κολυμβητήριο, Αθλητικό κέντρο στους χώρους όπου ήταν το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου της ομάδας του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» αλλά και ένα μεγάλο πάρκο με πεζόδρομους και παιδική χαρά.

Απολαύστε μαζί μας μοναδικές εικόνες, όπως τις κατέγραψε ο Konstantinos Rousis.

Πηγή κειμένου: wikipedia.org, edessacity.gr

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close