Δροσιστικές βουτιές στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής!

Δροσιστικές βουτιές στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής!

Το Πευκοχώρι ή αλλιώς Καψόχωρα είναι ένα γραφικό χωριό με ασβεστωμένα σπίτια ανάμεσα σε χωράφια με εσπεριδοειδή και ελαιώνες, το οποίο εκτείνεται μέχρι ένα δημοφιλές παραλιακό θέρετρο στον Τορωναίο Κόλπο.

Βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, δηλαδή στο πρώτο πόδι. Απέχει από τη Θεσσαλονίκη 105 χλμ. και θα το συναντήσετε στον νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, σε απόσταση 19 χλμ. από την Καλλιθέα, αφού περάσετε τα χωριά Κρυοπηγή, Πολύχρονο και Χανιώτη.

Το Πευκοχώρι έχει 1600 μόνιμους κατοίκους αλλά το καλοκαίρι εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Πρόκειται ίσως για το δεύτερο πιοκοσμοπολίτικο μέρος στην Κασσάνδρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την Καλλιθέα.

Οι παραθεριστές κάνουν καταδύσεις, θαλάσσιο αλεξίπτωτο, αλλά και περιπάτους για να δουν το ηλιοβασίλεμα πριν δειπνήσουν σε εστιατόρια με γκουρμέ μεσογειακή κουζίνα ή χαλαρές ταβέρνες. Τα βράδια, μπαρ και κλαμπ παίζουν ελληνική μουσική. Τα καταστήματα της περιοχής πωλούν κυρίως χειροποίητα αναμνηστικά, όπως κοσμήματα και λικέρ από λεμόνι.

Το Πευκοχώρι βρίσκεται κοντά σε εξαιρετικές παραλίες που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Χαλκιδικής. Δεν είναι άλλες από τον εξωτικό Γλαρόκαβο με τη λιμνοθάλασσά του που απέχει 3 χλμ. από το κέντρο του χωριού, αλλά και οι πασίγνωστη στο νεανικό κοινό παραλία Χρουσώ και Ξενία στο Παλιούρι με τα Beach Bar Ναυαγό και Κουρσάρο σε απόσταση 7 χλμ. από το Πευκοχώρι.

Μέχρι όμως να το επισκεφτείτε, απολαύστε τις υπέροχες εικόνες μαζί μας, όπως τις κατέγραψε ο Konstantinos Rousis.

Πηγές: halkidikitravel.com, Google

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

 

Διαβάστε επίσης

Close