3ο Kapani Project

3ο Kapani Project

Η στιγμή πλησιάζει.

Η ημέρα που τα στενά της αγοράς Καπάνι θα γεμίσουν με μουσική, χορευτικές κινήσεις και εικόνες είναι πιο κοντά από ποτέ.

Για 24 ώρες,η αγορά αλλάζει πρόσωπο μέσα από live acts, dj sets, performances και interactive installations. Στην καρδιά της πόλης, η πολιτιστική πνοή της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 3η χρονιά και υποδέχεται -όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο- όποιον θέλει να γίνει κομμάτι της.

Τι θα δούμε:

1) Liveacts
Στην σκηνή του 3ου KapaniProject θα ανέβουν μπάντες γεμάτες εμπειρία και ενέργεια που θα ξεσηκώσουν το κοινό.

Οι The Noise Figures και το δίδυμο του Γιώργου Νίκα (φωνητικά, τύμπανα) και του Στάμου Μπάμπαρη, είναι μια από τις πιο δραστήριες ελληνικές μπάντες, τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά με τους δικούς τους ροκ ήχους, ενώ ο ΒΝC – TheDiscoVampire με δεκαετή εμπειρία στη μουσική βιομηχανία αναμειγνύει hiphop, funk, jazz, reggae και electronicaήχους.

Μαζί, οι Seahorse, ένα σύνολο συμπαγές, καλοκουρδιζμένο, προπονημένο και δουλεμένο με απολαυστική ροκ μουσική, και οι GangstersofLove που συνδυάζουν το κλασικό beatmaking µε αναλογικά όργανα, δημιουργώντας ένα ξεσηκωτικό χορευτικό, groovy αλλά και ρομαντικό σετ. Όλοι τους θα δώσουν την live πνοή στους δρόμους της αγοράς.

2) Dj sets
Στο Alternativestage:

Θα ακούσουμε τους PRISM (Arthurk / Stoz / Lefen / Ant.one), μια μουσική κολεκτίβα που επικεντρώνεται στον μινιμαλιστικό ήχο ενώ μαζί τους θα απογειώσουν το stage οι Tall F., Locke, ThomasNuman και Tikis!

Στο Free style Stage:
Θα απολαύσουμε ένα ShangoRecordsShowcase με τους LarrySKG&PalePenguin, εκεί όπου η ηλεκτρονική μουσική συναντά παραδοσιακούς ήχους του κόσμου. TostageθαπλαισιώνουνεπίσηςοιPhon, MisterT, Jiles JohnκαιStelioGala!

3) Performances
Η «ανταλλαγή»
Τα μέλη της ομάδας περπατάνε στην αγορά και ζητάνε από τους μαγαζάτορες να τους δώσουν κάτι μικρό από τα προϊόντα που πουλάνε πριν τα προσφέρουνε στον κόσμο.

Ομάδα triplx: Η ομάδα triplx αποτελείται από τις φοιτήτριες της Σχολή Καλών Τεχνών Αφροδίτη Δάφνου, Αριάδνη Πεδιωτάκη και Μαργαρίτα Τσουλουχά.

Playback Theatre
Το θέατρο Playback είναι ένα είδος αυτοσχεδιαστικού, διαδραστικού θεάτρου, όπου οι ιστορίες του κοινού ζωντανεύουν πάνω στη σκηνή από τους ηθοποιούς κι έναν μουσικό.

Η ομάδα Playback Theatre Thessaloniki συγκροτήθηκε το 2018 από μέλη δύο παλαιότερων ομάδων Playback της πόλης: τους T!NG, και τους AquNaThis.

Συντελεστές: Καλλιόπη Σαβρανίδου, Όλγα Κατσιώκαλη, Τάνια Βλαχομήτρου, Βασίλης Καρκαφίρης, Γιώργος Καρυπίδης, Μαρία Καμπάνη

Χορευτική performance «sliπ»
H έμπνευση για το κομμάτι ήρθε από τη σύγχρονη νυχτερινή ζωή και την ατμόσφαιρα του κλαμπ, με ό,τι χαρακτήρα αυτή μπορεί να έχει: pop, μαζικό, σέξι και σκοτεινό. Μέσα σε ένα αυθεντικό περιβάλλον διασκέδασης τα σώματα ξεχνάνε την ντροπή και την ταυτότητά τους και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσης με σκοπό να είναι θελκτικά.

Η ομάδα πίσω από το έργο αποτελείται από τις: Ολίνα Οικονομίδου και Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου, ενώ στη μουσική θα ακούσουμε maryandtheboy, gesaffelstein.

Monocyclo Circus Lab – Performance Σύγχρονου Τσίρκο
Οι σκιές στον τοίχο ζωντανεύουν και ακροβατούν. Video και σώμα σε φράκταλς. Συνομιλία, ισορροπία, και αντίδραση. Μια performance συγχρόνου τσίρκο. Ένα μικρό ταξίδι στo σκοτάδι και το φως.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Μότα Μαριάνθη. Videoediting/ Installation: ΘανάσηςΠολυράκης. Performers: Maria, NanSick, Elda, Konstans

Κοινωνία /Μέλος ΙΙ
Πουλάκια, δένδρα και σφαχτά παίρνουν συχνά φωνή και λόγο στο παραδοσιακό τραγούδι. Το Κοινωνία / Μέλος ΙΙ, βασίζεται σε σ’ ένα τέτοιο, πλάθοντάς το με στιχουργικές προσθήκες στο ύφος και το ρυθμό του πρωτότυπου.

Αποτελεί μια απόπειρα επέκτασής του. Βασίζεται σε τραγούδι της Ανατολικής Θράκης που φτάνει πάντα ενεργό τελετουργικά στις μέρες μας.

Την «Κοινωνία» θα παρουσιάσει η Βιργινία Μαστρογιαννάκη.

4) Interactive Installation
Balkan Route by Asklepeion
Ανακαλύπτοντας τη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, ομοιότητες και διαφορές, το BalkanRoute στήνει γέφυρες φιλίας, γνωριμίας και αλληλοκατανόησης.

Ένα ταξίδι δέκα ετών μέσα από την προσωπική ματιά του φωτογράφου, από τις υδάτινες πύλες της Ανατολίας και τον Ευφράτη ποταμό, στο πολυποίκιλο μωσαϊκό πολιτισμών και παραδόσεων, το χωνευτήρι της Μέσης Ανατολής, στις πύλες του Δούναβη και της Μολδαβίας, το ταξίδι γνωριμίας που σας προσκαλούμε.

Οδοιπορώvτας στις λαϊκές αγορές και εξερευνώντας γεύσεις, μυρωδιές, μουσικές, μνήμες, παραδόσεις, έθιμα και συνοδοιπορώντας στην καθημερινότητα της Βαλκανικής χερσονήσου αλλά και στα ανεξίτηλα χρώματα των άλλων πολιτισμών, αλλά και της προσφυγικής κρίσης διαμέσου της βαλκανικής «κρυφής τότε οδού» 2014.

Γιατί είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν!

To αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου Kapani Project

Live Acts
Live Stage
18.30 – 19.45 Gangsters Of Love
20.00 – 21.00 BNC – The Disco Vampire
21.15 – 22.30 Seahorse
22.45 – 00.00 The Noise Figures

dj sets
Alernative Stage
18.30 – 21.00:PRISM
21.00 – 22.30:Tall F
22.30 – 00.00:Locke
00.00 – 01.30: Thomas Numan
01.30 – 03.00:Tikis

Freestyle Stage
17.00 – 19.00:Phon
19.00 – 20.30:Shango Records Showcase
20.30 – 22.00:Mister T
22.00 – 24.00:Jiles John
00.00 – end:Stelio Gala

Performances
00.00 – 00.15: Σκιές Ζωντανές (Βλάλη με Κυδωνιάτου)
Μαριάνθη Μότα
00.20 – 01.00: Playback Theater Thessaloniki (ΒλάλημεΚυδωνιάτου) Ομάδα Playback
Theater Thessaloniki
16.30: Η ανταλλαγή (Σολωμού)
TriplX
17.15- 17.40: Κοινωνία / Μέλος ΙΙ (Βλάλη – Κρεοπωλείο Μπούρας)
Βιργινία Μαστρογιαννάκη
19.45 – 20.00:slίπ (Σολωμού με Σπανδώνη)
Ολίνα Οικονομίδου, Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου

Interactive Installation
19.15 – end: Balkan Route
By Asclepeion

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ο θεσμός που αγαπήθηκε επιστρέφει. Στις 6 Οκτωβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην αγορά Καπάνι. Ακολούθησε τον δικό σου και μπες στον παλμό του 3ου Kapani Project!

ΕΙΣΟΔΟΙ (Αριστοτέλους, Εγνατία, Ερμού, Βενιζέλου)

To 3ο Kapani Project αποτελεί μέρος των παράλληλων δράσεων στα φετινά 53α Δημήτρια.

Διαβάστε επίσης

Close