Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, Θεσσαλονίκη   2022

Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, Θεσσαλονίκη 2022

Η διάσταση και το ηχόχρωμα της τζαζ μουσικής μέσα από το ρεύμα της pop & soul και της πρώτης ελληνικής προσέγγισης μουσικής που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε κι έχουμε στ’αυτιά μας από την νεαρή μας ηλικία με χαρακτήρα τζαζ χρωμάτων.

Στον περίπατο της τζαζ δεν θα λείψουν φυσικά γνωστές μελωδίες και τζαζ ακούσματα, με την πινελιά και την δημιουργικότητα του εξαιρετικού Έλληνα μουσικού και bandleader Γιώργου Τρύφων που επιμελείται σε κάθε του project με πολλή προσοχή και μεράκι όπου βγάζει τα συναισθήματα του κόσμου και τον παρασέρνει σε κύματα από Jazz Emotions.

Το σχήμα του, Be Flat (Bb), απαρτίζεται από εξαιρετικές μουσικούς, την καταξιωμένη στον χώρο της τζαζ σκηνής Χριστίνα Ζιρίδη στην φωνή και την ταλαντούχα Σοφία Μωϋσιάδου στο τενόρο σαξόφωνο.

Στο 1ο μέρος η βραδιά θα πλαισιωθεί δίνοντας την μουσική ταυτότητα της τζαζ στο μουσικόφιλο κοινό, σημαντικές – ιστορικές πληροφορίες μέσα από την έρευνα της Κρίσιλα Λέτα “Η Τζαζ στην Ελλάδα τη δεκαετία 1920 – 1930” και ειδικά στην Θεσσαλονίκη την συγκεκριμένη δεκαετία.

Προτού μπούμε στο κλίμα της τζαζ μουσικής από τους Be Flat, οδεύοντας έτσι μουσικά για το 2ο μέρος, στο ενδιάμεσο οι Jazz Suites – ποιήματα του Γιώργου Παπαδόπουλου– θα μας παρασύρουν σε μια άλλη διάσταση με υπόκρουση jazz ήχων κι αυτοσχεδιασμού με την βοήθεια και την συμβολή του πιανίστα Γιώργου Τρύφων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε κάποιους ανθρώπους που αγαπήσαμε πολύ, είχαν δώσει το δικό τους ανεξίτηλο στίγμα στην τζαζ σκηνή και γενικά στον πολιτισμό, και μας άφησαν πρόσφατα.
Νίκο Ψοφογιώργο – Όλγα Ταμπουρή Μπάμπαλη – Milcho Leviev – Χρήστο Γερμένογλου

Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, θα πραγματοποιηθεί στο cafe Allegro στο Μέγαρο Μουσικής (Μ2) την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 21.00 με ελεύθερο πάρκινγκ στον χώρο. Συμμετοχή 10ευρώ.

Με την υποστήριξη του Ομίλου Nee Hu.M.A.N.S. Όμιλος Νέων, Επιστημόνων & Επαγγελματιών Ελλάδος.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Τεχνών – Λόγου κι Επιστημών Ελλάδος

Διαβάστε επίσης

Close