Η Νέα Καλλικράτεια από ψηλά! μέρος α΄

Η Νέα Καλλικράτεια από ψηλά! μέρος α΄

Μόλις 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μας περιμένει η Νέα Καλλικράτεια μια πόλη που αγαπάνε πολύ οι οικογένειες με παιδιά, αλλά και οι ελεύθεροι.

Φαίνεται ότι η περιοχή κατοικούνταν ήδη από τη νεολιθική εποχή, ενώ αρχαιολογικές έρευνες έφεραν στο φως και επιτύμβια στήλη κόρης που κρατάει περιστέρι στο αριστερό της χέρι (χρονολογείται στο 440 π.Χ.), που φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Ο σύγχρονος οικισμός ιδρύθηκε μετά το 1922, με την Ανταλλαγή πληθυσμών από πρόσφυγες προερχόμενους από την Καλλικράτεια Ανατολικής Θράκης που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, η οποία ήταν Μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και ονομαζόταν Στόμιον.

Eίναι κωμόπολη της Χαλκιδικής και διαθέτει 3 νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά σχολεία, 1 Γυμνάσιο, 1 Λύκειο, Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου[1] ΟΤΕ, ΚΕΠ και άλλες υπηρεσίες. Κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι ο τουρισμός, η αλιεία και η γεωργία. Τα Μυκονιάτικα είναι μία από αυτές που πλημμυρίζουν από τους Θεσσαλονικείς που αναζητούν μια όαση δροσιάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Στη Νέα Καλλικράτεια υπάρχουν πολλά bar, εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήματα fast-food και ό,τι άλλο θα χρειαστείτε κατά τις διακοπές σας. Στις παραλίες της Νέας Καλλικράτειας μπορείτε να περάσετε ατελείωτες ώρες διακέδασης κάτω από του ήχους της μουσικής σε μερικά από τα πιο πολυσύχναστα beach bars της Χαλκιδικής. θα σας μαγέψει!

Ελάτε σε μια απολαυστική βόλτα μαζί μας, όπως την κατέγραψε ο Konstantinos Rousis.

Δείτε εδώ το β΄μέρος, με εικόνες από τη νυχτερινή ζωή της Νέας Καλλικράτειας.

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close