Η Νέα Ποτίδαια και η διώρυγα της Κασσάνδρας από ψηλά!

Η Νέα Ποτίδαια και η διώρυγα της Κασσάνδρας από ψηλά!

Πάνω από τη διώρυγα που κόβει την Κασσάνδρα από την υπόλοιπη Χαλκιδική θα πετάξουμε!

Σε μία από τις πιο μεγάλες παραλίες της Χαλκιδικής απλώνεται η Νέα Ποτίδαια, για όμορφες και ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές!

Η Νέα Ποτίδαια είναι μια πολυσύχναστη περιοχή με το εμβληματικό κανάλι, τη διώρυγα της Κασσάνδρας, που ενώνει τους δύο κόλπους, τον Θερμαϊκό και τον Τορωναίο, διευκολύνοντας έτσι τη ναυσιπλοΐα. Η αίσθηση ότι η χερσόνησος Κασσάνδρας είναι ουσιαστικά ένα νησί, που τις “πύλες” του φρουρεί η γραφική πόλη της Νέας Ποτίδαιας, δεν αργεί να κατακλύσει τον επισκέπτη. Δεν είναι τυχαίο που η πόλη αυτή, η οποία είχε ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή από την αρχαιότητα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ήταν γνωστή ως “Πόρτες της Κασσάνδρας”.

Τα ερείπια του Ιουστινιάνειο τείχους, ενός αρχαίου φρουρίου και ένας δωρικός τάφος προσφέρουν θέα στις ψαρόβαρκες που διασχίζουν το κανάλι. Παράκτια μονοπάτια περιστοιχίζουν και τις δύο πλευρές της χερσονήσου.

Η Νέα Ποτίδαια πεζοδρομημένη, με χώρους ποδηλασίας, κιόσκια, γεφύρια και μια παραλία δύο χιλιομέτρων στα ανατολικά της προσφέρεται για περιπάτους και βουτιές στη θάλασσα. Από την δυτική πλευρά της αν και η ακτή είναι απότομη λειτουργεί ιχθυόσκαλα και η μαρίνα είναι γεμάτη επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πλοιάρια.

Το φρέσκο καλό ψάρι στην περιοχή είναι “εκ των ων ουκ άνευ” και υπάρχουν πολυάριθμες τοπικές ταβέρνες με μαγευτική θέα στον ισθμό όπου μπορεί να το απολαύσει ο επισκέπτης. Οι ρομαντικοί μπορούν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα κάτω από το φάρο της Νέας Ποτίδαιας, που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας και έπειτα να δροσιστούν πίνοντας το ποτό τους σε κάποιο από τα μπαράκια της περιοχής που “αγκαλιάζονται” με τη θάλασσα, παρατηρώντας τα άστρα υπό τους ήχους μελωδικής μουσικής.

Μέχρι όμως να κανονίσετε την εκδρομή σας εκεί, απολαύστε τις υπέροχες εικόνες μαζί μας, όπως τις κατέγραψε ο Konstantinos Rousis.

Πηγές: halkidiki.com, Google

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close