Οι παραλίες στα Νέα Πλάγια - Νέα Φλογητά Χαλκιδικής από ψηλά!

Οι παραλίες στα Νέα Πλάγια – Νέα Φλογητά Χαλκιδικής από ψηλά!

Ο πρώτος οικισμός χτίστηκε το 1924 από πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Η αρχική τοποθεσία ήταν κοντά στο τότε μοναστήρι Καραμάνι στη θέση ενός βάλτου, όπου με τη βοήθεια των καλόγερων χτίστηκαν τα πρώτα σπίτια και σταδιακά ο βάλτος μετατράπηκε σε εύφορη γη. Το χωριό ονομάστηκε Νέα Πλάγια για να διατηρεί ζωντανές τις μνήμες της παλιάς πατρίδας.

Η παραλία στα Νέα Πλάγια είναι πλατιά και αμμώδης και βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό. Η περιοχή είναι κατάμεστη από εστιατόρια, μπαρ και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και beach volley. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν φοινικόδεντρα και παγκάκια, για όσους θέλουν να χαλαρώσουν κοιτώντας την θάλασσα. Επίσης, η παραλία έχει εύκολη πρόσβαση για ΑΜΕΑ και φυλάσσεται από ναυαγοσώστη.

Συνδέεται και με την παραλία των Νέων Φλογητών, μήκος ενός χιλιομέτρου και καθαρά, κρυστάλλινα νερά, τα οποία βαθαίνουν σταδιακά. Κατά μήκος της παραλίας μπορεί κανείς να βρει όλων τα είδη εστιατορίων, μπαρ και εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ. Επίσης, η παραλία έχει εύκολη πρόσβαση για ΑΜΕΑ και φυλάσσεται από ναυαγοσώστη.

Για την ώρα, απολαύστε τις υπέροχες παραλίες μαζί μας, όπως την κατέγραψε ο Konstantinos Rousis.

Πηγές: gtp.gr, visit-halkidiki.gr

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close