Σικελία: Ένα απίστευτο ταξίδι στη Μεγάλη Ελλάδα!

Σικελία: Ένα απίστευτο ταξίδι στη Μεγάλη Ελλάδα!

Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, με πρωτεύουσα το Παλέρμο.

Η Σικελία σας προσφέρει εξαιρετικές παραλίες, γοητευτικές πόλεις και μικρά όμορφα χωριά… Κολυμπήστε στα ζεστά νερά της Μεσογείου σε απόκρημνες και ομαλές ακτές, εξερευνήστε χωριά από ψαμμίτη στις κορυφές βουνών και αποκαλύψτε ερείπια αιώνων από σημαντικούς οικισμούς.

Στο Παλέρμο, επισκεφτείτε το Ανάκτορο των Νορμανδών με τις έντονες ανατολικές επιρροές, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε για τα υπέροχα ψηφιδωτά με τίγρεις, αντιλόπες, ελάφια και παγώνια στο δωμάτιο του Ρογήρου αλλά και τη μοναδική Καπέλα Παλατίνα, με τα επίσης καταπληκτικά χρυσά ψηφιδωτά και τον Παντοκράτορα που απεικονίζεται να κρατάει ένα βιβλίο στα ελληνικά.

Προς τη μεριά της θάλασσας δεσπόζει η παλιά αραβική συνοικία με τα δαιδαλώδη στενά, η Λα Κάλζα. Σε αυτή υπάρχει η πλατεία Πιάτσα Αρμερίνα με τις τεράστιες σπάνιες συκιές και στη γύρω περιοχή στεγάζονται δύο περίφημα μουσεία, το Παλάτσο Αμπατέλις που φιλοξενεί την Περιφερειακή Πινακοθήκη της Σικελίας και το Διεθνές Μουσείο Μαριονέτας.

Νοικιάστε αυτοκίνητο ή δίκυκλο και περιηγηθείτε στα περίχωρά του, όπως στη μεσαιωνική κωμόπολη Μονρεάλε και στην Kεφαλού, στην αρχαία ελληνική πόλη του Σελινούντα στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και στον αρχαιολογικό χώρο του Ακράγαντα, μίας από τις λαμπρότερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Κατάνια, Συρακούσες, Νότο, Ταορμίνα στην ανατολική και νότια πλευρά του νησιού.

Φυσικά δεν θα ξεχάσετε να περπατήσετε στην Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας…

Το ταξίδι μας στη Σικελία ξεκινά λοιπόν, μέσα από το βίντεο 4k του Konstantinos Rousis!

Πηγές κειμένου: wikipedia.org, toptraveller.gr

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close