Φωτογραφία: Δημήτρης Συμεωνίδης

Δράμα, μια πόλη με ένδοξο παρελθόν, αλλά και πολλές προτάσεις σήμερα

Μια φωτογραφική περιήγηση σε μια πόλη με μεγάλη και ιδιαίτερη ιστορία.

Από το ζενίθ της οικονομικής άνθησης στις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι τα σημερινά κατάλοιπα, με τις επιβλητικές καπναποθήκες και τα εντυπωσιακά νεοκλασικά που διατηρούνται ακόμα.
Η οικονομική άνθηση ήταν πολύ έντονη μετά το 1870, με την μεγάλη ανάπτυξη του εμπορίου καπνού, που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού της πόλης.

Σημαντικότερο κτίριο, η καπναποθήκη του Ελβετού Χέρμαν Σπίρερ (κτίστηκε το 1924, αρχιτεκτονικό 4όροφο δημιούργημα του αυστριακού αρχιτέκτονα Konrad von Vilas) και σήμερα στεγάζει ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο.
Στην πόλη δεσπόζει το υπέροχο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας (60 στρέματα), με τα πολλά τρεχούμενα νερά, τα μεγάλα δέντρα και το ονειρεμένο περιβάλλον.

Η Δράμα με το μοναδικό χιονοδρομικό του Βώλακα, το Δάσος Σημύδας, το Παρθένο Δάσος του Φρακτού, τα όρη Φαλακρό, Μενοίκιο, Παγγαίο και τον ποταμό Νέστο είναι μια πόλη ιδανική για εξαιρετικές κοντινές αποδράσεις στη φύση.
Ακόμα, να μην ξεχνάμε τη μεγάλη παράδοση με τα Δραμινά Κρασιά, καθώς μερικά από τα σπουδαιότερα οινοποιεία της Ελλάδας βρίσκονται εδώ. Κανονίστε να τα επισκεφτείτε και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία!

Σημαντικότερες εκδηλώσεις: η Ονειρούπολη (η πρώτη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη χώρα μας, που άλλαξε τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων στην Ελλάδα), το περίφημο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και η ΔραμΟΙΝΟγνωσία.

Κείμενο – φωτογραφίες: Δημήτρης Συμεωνίδης

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close