Φωτογραφία: Δημήτρης Συμεωνίδης

Λίμνη Κερκίνη, ένα μαγικό τοπίο δίπλα μας

Εξαιρετική φύση, λιβάδια, παπαρούνες, νεροβούβαλα, χιλιάδες πουλιά, μαγαζιά με υπέροχες γεύσεις και στο φόντο τεράστιοι βουνίσιοι όγκοι τυλιγμένοι από σύννεφα.

Αυτή είναι η Κερκίνη σήμερα.

Η λίμνη Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη, που δημιουργήθηκε ουσιαστικά το 1932, καθώς τότε κατασκευάστηκε το φράγμα στο γραφικό χωριό Λιθότοπος.

Ο Στρυμώνας, που μέχρι τότε κατέστρεφε τα πάντα, έγινe πλέον πηγή ζωής. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό το Δέλτα που δημιουργείται όχι σε μια θάλασσα όπως είναι το συνηθισμένο αλλά σε μια λίμνη.

Η λίμνη Κερκίνη είναι ένας μοναδικός υδροβιότοπος. Εδώ ζουν πάνω από 300 είδη πουλιών αλλά και πάνω από 600 βουβάλια!
Εκτός από το εξαιρετικό τοπίο, μπορείτε να κάνετε βαρκάδα με τις “μπλάβες” (πλέον και σε 10 εκατοστά νερό), να κάνετε καγιάκ, πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία και πολλές ακόμα δραστηριότητες.
Και μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή!

Το μυστικό: Δοκιμάστε εξαιρετικές βουβαλίσιες γεύσεις στον “Ερωδιό” που βρίσκεται στον Λιθότοπο σε ύψωμα και απολαύστε την εξαιρετική θέα στη Λίμνη. Η φιλοξενία που ζήσαμε ήταν εξαιρετική, τα δωμάτια λιτά, όμορφα και πολύ καθαρά, ενώ η σχέση τιμής με ποιότητα ήταν πολύ καλή, ειδικά αν συνδυάσετε την κράτησή σας με πακέτο διατροφής (ζητήστε το).

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Συμεωνίδης

kerkini 00

kerkini 01

kerkini 02

kerkini 03

kerkini 04

kerkini 05

kerkini 06

kerkini 07

kerkini 08

kerkini 09

kerkini 10

kerkini 12

kerkini 13

kerkini 14

kerkini 15

kerkini 16

kerkini 17

 

 © Thessaloniki Arts and Culture  

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close