Το καλοκαίρι συνεχίζεται στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική!

Το καλοκαίρι συνεχίζεται στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική!

Από τις ομορφότερες θάλασσες όπου ο ήλιος βρίσκει για να καθρεφτίζει τις υπέροχες ηλιαχτίδες του, το Ποσείδι βρίσκεται στο άκρο του Πρώτου Ποδιού της Χαλκιδικής θα σας μαγέψει με τις δαντελωτές ακτές του και τις μικρές κρυμμένες παραλίες του!

Εκεί βρίσκεται και η “Μύτη” ή αλλιώς “Αμμόγλωσσα”, η οποία θα σας κλέψει την καρδιά με την μοναδική μορφολογία της, την λεπτή λευκή άμμο της και τα κρυστάλλινα νερά της.

Το Ποσείδι βρίσκεται μετά τη Φούρκα, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας σε απόσταση 105 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Στο χωριό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση καθώς υπάρχουν πολλοί οικισμοί με κατοικίες και βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης στο χωριό θα βρείτε καταστήματα όπως ψαροταβέρνες και εστιατόρια, καφέ και μπαρ, αλλά και σούπερ μάρκετ για τις καθημερινές σας αγορές.

Έχει τρεις παραλίες, εκ των οποίων οι δυο είναι οργανωμένες. Η πιο μεγάλη σε μήκος και πλάτος, αλλά και η πιο γνωστή στο ευρύ κοινό είναι η παραλία των “Αιγαιοπελαγίτικων“, η οποία εκτείνεται στα δεξιά του ακρωτηρίου από τις κατασκηνώσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έως τον οικισμό “Αιγαιοπελαγίτικα” από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Είναι αμμώδης με χαρακτηριστικά γαλάζια νερά.

Η δεύτερη είναι η παραλία μπροστά από τον παραθεριστικό οικισμό του Ποσειδίου και είναι οργανωμένη από τα beach bars και τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία. Εκτείνεται στα δεξιά έως το ακρωτήρι του Ποσειδίου. Η τρίτη παραλία που είναι και λιγότερο γνωστή, είναι η παραλία “Μύτη“, μπροστά από τον φάρο του ακρωτηρίου. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου στο ακρωτήρι και είναι μοναδικής ομορφιάς.

Στο Ποσείδι κατά την αρχαιότητα, υπήρχε αρχαίος οικισμός. Έχουν πιστοποιηθεί ευρήματα της αρχαίας Μένδης που αναφέρεται από τον Θουκύδίδη ως μια αποικία της Ερέτριας κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. Επίσης στην περιοχή υπάρχει μνημείο και ναός του Ποσειδώνα το οποίο ανασκάφηκε κατά την περίοδο 1990 – 1994.

Διάσημο σημείο ενδιαφέροντος στο Ποσείδι είναι το ακρωτήρι, μία στενή, άδενδρη λωρίδα γης που μπαίνει βαθιά μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο, και για το λόγο αυτό υπάρχει και ο Φάρος που κατασκευάστηκε το 1864 και έχει ύψος 14,5 μέτρα. Η περιοχή του Ακρωτηρίου ελέγχεται από το Πολεμικό Ναυτικό.

Απολαύστε μαζί μας τις υπέροχες εικόνες, όπως τις κατέγραψε ο Konstantinos Rousis.

Πηγές: halkidikitravel.com, wikipedia

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close