Με αυτές τις κινήσεις το κατοικίδιό σου λέει «Σ' αγαπώ»!

Με αυτές τις κινήσεις το κατοικίδιό σου λέει «Σ’ αγαπώ»!

Όποιος έχει ένα κατοικίδιο ξέρει: οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε εμάς και σε αυτό είναι τόσο έντονες που καμιά φορά ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα ζωάκι και όχι με έναν άνθρωπο. Και κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό.

Τα κατοικίδια με τα οποία δενόμαστε άλλωστε έχουν συμπεριφορές που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες. Το βλέμμα τους, οι αντιδράσεις τους σε συγκεκριμένες συνθήκες, ο τρόπος που επιχειρούν να επικοινωνήσουν μαζί μας όταν θέλουν κάτι, όλα αυτά πολλές φορές σου δίνουν την αίσθηση ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπινα πλάσματα.

Με το να τα χαϊδεύουμε τους εκφράζουμε την αγάπη μας προς αυτά. Όμως έχουν και εκείνα τον τρόπο τους να εκφράζουν την αγάπη τους προς εμάς. Και ορισμένοι τρόποι είναι οι εξής:

Σε γλείφει διαρκώς. Τα σκυλάκια έχουν κατά βάση αυτή τη συνήθεια, να σε γλείφουν συνέχεια. Είναι ουσιαστικά σαν να σε φιλάνε. Οι γάτες από την άλλη, πολλές φορές δαγκώνουν ελαφρά το χέρι σου. Μπορεί να μοιάζει επιθετική ως κίνηση αλλά δεν είναι. Είναι απλά ο τρόπος που οι γάτες σου δίνουν φιλιά.

-Κάνει ζημιές στο σπίτι. Από την πρώτη φορά που το έκανε αντιλήφθηκε πως αυτός είναι ένας τρόπος για να έχεις την προσοχή του και από τότε, ένας από τους βασικούς λόγους που μια γάτα ή ένας σκύλος κάνουν ζημιές μέσα στο σπίτι (ο άλλος είναι η περιέργεια) είναι για να ασχοληθείς μαζί του.

-Σε κοιτάνε στα μάτια. Ενίοτε μάλιστα, όταν μιλάμε για σκυλιά, γέρνουν το κεφάλι τους στα πλάγια ενώ σε κοιτάνε. Και ναι, αυτό είναι ένδειξη υπέρτατης αγάπης για τα ζώα. Ειδικά όταν τους μιλάς και εκείνα σε κοιτούν ευθέως, να είσαι σίγουρος ότι στο μυαλό τους είναι σαν να σου λένε «σ’ αγαπώ».

-Σε ξυπνάνε το πρωί. Μπορεί να εκνευρίζεσαι από το γεγονός ότι η γάτα ή ο σκύλος σου έρχονται μέσα στα άγρια χαράματα και σε ξυπνάνε αλλά αυτό στο δικό τους μυαλό δεν γίνεται για να εκνευριστείς. Ίσα-ίσα: αποτελεί μια πρώτης τάξεως εκδήλωση πως θέλουν επιτέλους ξυπνήσεις και να περάσεις χρόνο μαζί τους. Δεν κρατιούνται να παίξετε!
Διαβάστε επίσης

Close