Βαγγέλης Προβιάς: Είμαστε γεμάτοι λεπτομέρειες

Βαγγέλης Προβιάς: Είμαστε γεμάτοι λεπτομέρειες

Οι άνθρωποι έχουμε λεπτομέρειες. Νύχια που είναι στραβά, άγρια κομμένα. Ή άκοφτα. Αδικαιολόγητα άκοφτα. Μια ουλή πάνω στην μύτη. Μαύρους κύκλους, αϋπνίας ή κούρασης, γύρω από τα μάτια. Ρυτίδες στο μέτωπο. Θλιμμένα χαμόγελα. Υστερικά γέλια. Παγωμένα χέρια. Αμήχανες αγκαλιές. Δάχτυλα που τρέμουν. Ανάσες που κόβονται. Την πιο ακατάλληλη στιγμή. Μερικά κιλά παραπάνω. Ή λιγότερα. Ένα βαθύ πόνο στο στομάχι.

Μια σκοτεινή λύπη. Στη καρδιά. Στο κέντρο της, ακριβώς στο κέντρο. Κάτι που μετανιώσαμε. Κάτι που δεν κάναμε. Μια ενοχή. Χρόνια που χάσαμε. Που τα πήραμε λάθος. Ζωές που δεν αλλάξαμε. Δάκρυα που δεν χύθηκαν. Και μας πνίγουν. Σ´ αγαπώ που δεν ειπώθηκαν. Και μας πνίγουν. Χαρές που μας ξέφυγαν. Φιλιά που δεν δόθηκαν. Γόνατα που τρέμουν. Φόβους. Ιδρωμένες παλάμες. Μεθυσμένες ανάσες. Ασπίδες πεσμένες. Σκληρότητες αδικαιολόγητες. Εκρήξεις που ακόμα ακούγεται ο κρότος τους. Αρνήσεις που πήραν ένα κομμάτι μας.

Λεπτομέρειες. Είμαστε γεμάτοι λεπτομέρειες. Χιλιάδες λεπτομέρειες.
Που φτιάχνουν ένα μεγάλο, σπουδαίο, μυστήριο πράγμα.

Βαγγέλης Προβιάς
Γεννήθηκε στον Βόλο το 1973. Εργάζεται ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής στην διαφήμιση. Είναι εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. Ζει στο Παγκράτι.

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close