20 κορυφαία τραγούδια του Sting

20 κορυφαία τραγούδια του Sting

O Gordon Matthew Thomas Sumner -κατά κόσμον Sting- γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1951 κι έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα, The Police, το 1977. Από το 1985, ακολουθεί σόλο καριέρα με πολλές και σπουδαίες επιτυχίες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στη γιόγκα, αφού έγινε πατέρας 6 παιδιών.

Γεννήθηκε στο Νιουκάστλ, αλλά στα 26 του μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου μαζί με τους Stewart Copeland και Henry Padovani, ίδρυσαν τους Police. Ο Sting ήταν ο τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος. Οι Police γνώρισαν μεγάλη απήχηση και κέρδισαν συνολικά 6 Γκράμι. Η τελευταία τους δουλειά, μετά από πέντε χρόνια ενεργητικότητας, ήταν το κομμάτι «Every breath you take» από το άλμπουμ Synchronicity, το οποίο έγινε και η μεγαλύτερη επιτυχία της μπάντας. Το 1985, οι Police διαλύθηκαν, για να ξαναενωθούν το 2007, οπότε αποφασίστηκε να κάνουν μια παγκόσμια περιοδεία.

Ως σολίστας καλλιτέχνης, ο Sting έχει Βραβευθεί με 12 βραβεία Γκράμμι, ένα Emmy, είχε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ ψηφίστηκε και Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2004 από το MusiCares. Συνολικά, έχει κυκλοφορήσει 23 δίσκους, ενώ έχει εκδώσει την αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Broken Music».

Μία υπέροχη playlist με τα πιο γνωστά κομμάτια του Sting …

 

Επιμέλεια – Κείμενο: Δάφνη Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης

Close