Γνωρίζουμε ψηφιακά πάνω από 300.000 έργα τέχνης από τα Μουσεία του Παρισιού!

Γνωρίζουμε ψηφιακά πάνω από 300.000 έργα τέχνης από τα Μουσεία του Παρισιού!

Η Ένωση Μουσείων του Παρισιού βρήκε τρόπο να επισκεφτούμε και να γνωρίσουμε τα έργα που φιλοξενούν τα μουσεία της πόλης, αφού έκλεισαν από τις 14 Μαρτίου 2020.

Δημιούργησε λοιπόν έναν ιστότοπο ώστε να επισκεφτούμε τις συλλογές, χρησιμοποιώντας διάφορες ιντερνετικές εφαρμογές, για να γνωρίσουμε περισσότερες από 300.000 ψηφιοποιημένα έργα τέχνης που είναι δωρεάν, σε υψηλή ανάλυση, διαθέσιμα για να τα κατεβάσουμε. Εκεί θα βρούμε έργα του Μονέ, του Σεζάν μέχρι ιστορικά έργα του Βίκτορος Ουγκό και του Rembrandt.

Για παράδειγμα, ακολουθώντας το “Paris 1900”, θα πάμε σε τρία διαφορετικά μουσεία χωρίς να αφήσουμε ποτέ τον καναπέ μας και να παρακολουθήσουμε περίπου πενήντα βασικά έργα, με διάφορες εξηγήσεις και εικόνες υψηλής ανάλυσης. Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις της μόδας, στο “Feminine Fashion and Sports, 1880-1939”! Για μοντέρνα ζωγραφική, ανακαλύπτουμε τον ζωγράφο Lee Ungno (1904-1989) σε 29 έργα. Υπάρχει κάτι για όλους!

Σχεδιασμένη για τους μικρούς μας φίλους, η πλατφόρμα Museosphere μας επιτρέπει να κάνουμε μια επίσκεψη 360 μοιρών σε 13 μουσεία και μνημεία κληρονομιάς της πόλης του Παρισιού! Μπορούμε να πάμε, για παράδειγμα, στο “Μουσείο Bourdelle” και να ανακαλύψουμε το στούντιο του καλλιτέχνη από το δάπεδο μέχρι την οροφή σύροντας το ποντίκι μας. Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι η εικονική επίσκεψη στις Κατακόμβες ή το Αρχαιολογικό Κρύπτο στο Ile de la Cité, του οποίου τα απομεινάρια χρονολογούνται από την Αρχαιότητα.

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close